کمیسیون اروپا نیز روز پنجشنبه توصیه کرد که شهروندان کشورهای عضو هر چه سریعتر اقدام به دریافت دُز یادآوری واکسن کووید۱۹ کنند تا همچنان گذرنامه سلامت آنها از اعتبار برخوردار باشد.
موج پنجم همهگیری بیماری کووید۱۹ در حالی اغلب کشورهای اروپایی را به نوعی درگیر کرده که سازمان بهداشت جهانی از قاره سبز به عنوان کانون تازه افزایش موارد ابتلا به این بیماری خبر داده است.
گسترش کارزار واکسیناسیون شهروندان و توصیه به دریافت دُز یادآوری از جمله راهکارهای مهم کشورهای اروپایی برای مقابله موج تازه همهگیری بیماری کووید۱۹ در نظر گرفته شده است.
در همین راستا آژانس دارویی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه توصیه کرد که نهادهای بهداشتی کشورهای عضو هر چه سریعتر مجوز استفاده از واکسن فایزر برای ایمن سازی کودکان ۵ تا ۱۱ ساله علیه بیماری کووید۱۹ را صادر کنند.
در بیانیه آژانس دارویی اروپا آمده است که کمیته داروهای انسانی این آژانس در این راستا خواستار گنجانده شدن اطلاعات مربوط به واکسیناسیون کودکان پنج تا یازده سال در راهنمای استفاده از واکسن تولیدی شرکتهای فایزر و بیونتک شده است.
براساس آنچه شرکت فایزر پیشتر اعلام کرده و آژانس دارویی اروپا نیز آن را یادآوری کرده دُز تزریقی به این گروه سنی کمتر از دُز در نظر گرفته شده برای افراد ۱۲ سال به بالا خواهد بود.
توصیه کمیسیون اروپا برای دُز سوم واکسن
از سوی دیگر کمیسیون اروپا نیز روز پنجشنبه توصیه کرد که شهروندان کشورهای عضو هر چه سریعتر اقدام به دریافت دُز یادآوری واکسن کووید۱۹ کنند تا همچنان گذرنامه سلامت آنها از اعتبار برخوردار باشد.
بروکسل تجویز دُز یادآوی را شرط لازم برای تمدید اعتبار گذرنامه سلامت عنوان کرده و یادآور شده که اعتبار گذرنامههای سلامت کنونی حداکثر ۹ ماه پس از صدور باطل خواهد شد.
شمار قربانیان کرونا در آلمان از ۱۰۰هزار نفر عبور کرد
همزمان با خیز دوباره کووید۱۹ در آلمان و افزایش موارد ابتلا به این بیماری شمار قربانیان کرونا در این کشور روز پنجشنبه از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد و به یکصد هزار و صد و نوزده نفر افزایش یافت.
موسسه روبرت که متولی نظارت بر وضعیت بهداشتی در آلمان است ضمن تایید این موضوع اعلام کرد که طی بیست و چهار ساعت گذشته ۳۵۱ تن از شهروندان این کشور در پی تبعات بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
از سوی دیگر بزرگترین اقتصاد اروپا در حالی با افزایش کم سابقه موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ روبرو است که بنا به تازهترین آمار رسمی اعلام شده ۷۵ هزار و ۹۶۱ شهروند این کشور طی یک روز به ویروس کرونا مبتلا شده و بیمارستانها نیز با هجوم انبوه مراجعین مواجه شدهاند.
بسته شدن ۸ هزار کلاس درس در فرانسه
مقامات کشور فرانسه نیز ضمن هشدار نسبت به روند کنونی همهگیری بیماری کووید۱۹ در این کشور از بسته شدن دست کم هشت هزار کلاس درس پس از ابتلای شماری از دانشآموزان موسسات تحصیلی به این بیماری خبر دادند.
با این حال اولیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه روز پنجشنبه ضمن تاکید بر اجباری بودن استفاده از ماسک در مکانهای بسته و توصیه به ادامه رعایت شیوهنامههای بهداشتی تاکید کرد که فرانسه درحال حاضر برنامهای برای وضع مقررات قرنطینه و منع آمد و شد در نظر نگرفته است.
وزیر بهداشت فرانسه در بخش دیگری از سخنان خود به شهروندان کشورش توصیه کرد که پنج ماه پس از دُز دوم اقدام به دریافت دُز یادآوری واکسن کرونا کنند.
وی در این خصوص تصریح کرد که افراد هجده سال به بالا از شنبه آینده میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون دُز یاآوری را دریافت کنند تا گذرنامه سلامت آنها از نیمه ژانویه آینده به بعد همچنان معتبر باشد.
اولیویه وران سپس تاکید کرد که مدت اعتبار تستهای کرونا از این پس به بیست و چهار ساعت کاهش یافته و مقامات بهداشتی فرانسه مشغول بررسی موضوع واکسیناسیون افراد ۵ تا ۱۱ سال هستند تا در صورت لزوم از سال آینده میلادی آنرا به اجرا درآورند.
وضع محدودیتهای تازه در برخی کشورهای اروپایی
گفتنی است کشورهای اسلواکی، جمهوری چک، هلند و مجارستان نیز به تازگی بالاترین میزان آلودگی روزانه به ویروس را گزارش کردهاند.
اسلواکی در این راستا برای مهار و کنترل بیماری قرنطینه سراسری دو هفتهای را در دستور کار قرار داده و ایتالیا نیز با تشدید مقررات بهداشتی اعلام کرده که افراد واکسینه نشده از دسترسی به رستورانها، بارها ومراکز فرهنگی و ورزشی محروم خواهند شد.
مقامات هلندی نیز ضمن اشاره به ثبت ۲۳ هزار و ۷۰۰ مورد جدید ابتلا به بیماری طی بیست و چهار ساعت گذشته از وضع مقرارت جدید خبر دادهاند که قرار است جزئیات آن روز جمعه اعلام شود.
موارد ابتلا به کرونا در میان شهروندان اروپایی در حالی افزایش یافته که علاوه بر فراگیر شدن گونههای جدید ویروس کرونا، فرا رسیدن فصل زمستان و اجتماع افراد درمکانهای سرپوشیده در آستانه جشنهای کریسمس و آغاز سال نو میلادی نیز بستر مناسبی را برای گسترش همهگیری انواع بیماری از جمله کووید۱۹ فراهم کرده است.