دفتر سازمان ملل در ژنو روز سهشنبه اعلام کرد که ۱۰۰ درصد بودجه اضطرای ۶۰۶ میلیون دلاری مورد نیاز را برای کاستن از ابعاد فاجعه انسانی افغانستان تامین کرده است.
دفتر سازمان ملل در ژنو روز سهشنبه اعلام کرد که ۱۰۰ درصد بودجه اضطرای ۶۰۶ میلیون دلاری مورد نیاز را برای کاستن از ابعاد فاجعه انسانی افغانستان در سال جاری میلادی تامین کرده است.
ایالات متحده در کنار کشورهای اروپایی و ژاپن تامین کنندگان اصلی این مبلغ هستند که قرار است برای کمک به حدود ۱۱ میلیون انسان درمانده در افغانستان هزینه شود.
ینس لائرک، سخنگوی دفتر هماهنگی و امور بشردوستانه سازمان ملل با اشاره به افرایش تقاضاها در افغانستان گفت که تنها در فاصله زمانی اول تا پانزدهم نوامبر، سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی در مجموع به بیش از ۷.۲ میلیون نفر مواد خوراکی کمک کردهاند و برای حدود ۹۰۰ هزار نفر هم خدمات درمانی و پزشکی مهیا کردهاند. طبق آمار سازمان ملل بین حدود ۲۰۰ هزار افغان آسیب دیده از خشکسالی هم با تانکر آب توزیع شده و کودکان دارای سوءتغذیه که تعدادشان چیزی حدود ۱۸۰ هزار نفر برآورد شده نیز درمان شدهاند.
این درحالیست که همچنان نیمی از ساکنان افغانستان به کمک نیاز دارند و طبق پیشبینیهای سازمان ملل بیم آن میرود که نیمی از جمعیت در زمستان پیش رو به اندازه کافی به مواد غذایی دسترسی نداشته باشند. خشکسالی در کنار بحران شدید اقتصادی که با روی کار آمدن دوباره طالبان تشدید شده است از عوامل مهم وضعیت حال حاضر بشمار می آیند.
نهادهای مالی بینالمللی کمک های خود به افغانستان را متوقف کردهاند و آمریکا هم چیزی در حدود ۹.۵ میلیون دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرده است.
امارت اسلامی طالبان تا کنون چندین بار خواستار آزادی داراییهای مسدود شده افغانستان شده است. سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در ماه نوامبر در نامهای سرگشاده اعلام کرد که بزرگترین چالش پیش روی افغانستان ناامنی مالی است و ریشههای این نگرانی به مسدود کردن داراییهای مردم این کشور توسط دولت آمریکا بازمیگردد.