مقتدی صدر، روحانی بانفوذ شیعه عراق که ائتلاف به رهبری او با کسب ۷۳ کرسی، پیروز انتخابات پارلمانی اخیر این کشور شده، از گروههای مسلح شیعه طرفدار ایران خواست تا در صورت علاقمندی به مشارکت در دولت آینده عراق، اعلام انحلال کنند.
مقتدی صدر، روحانی بانفوذ شیعه عراق که ائتلاف به رهبری او با کسب ۷۳ کرسی، پیروز انتخابات پارلمانی اخیر این کشور شده، از گروههای مسلح شیعه طرفدار ایران خواست تا در صورت علاقمندی به مشارکت در دولت آینده عراق، اعلام انحلال کنند.
آقای صدر روز پنجشنبه ۱۸ نوامبر از همه گروههای عراقی خواست تا سلاحهای خود را به بسیج مردمی عراق تحویل دهند. او همچنین از حشد شعبی، بسیج مردمی عراق نیز درخواست کرد که صفوف خود را از به تعبیر او «عناصر بیانضباط» پاکسازی کند و افراد به گفته او «فاسد» را به قوه قضائیه تحویل دهد.
برخی تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که شبهنظامیان عراقی با چنین درخواستهایی مخالفت خواهند کرد، اتفاقی که میتواند تلاشهای آقای صدر برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در عراق را با مشکل مواجه سازد.
این گروه از تحلیلگران همچنین پیشبینی میکنند که طرح درخواست انحلال شبه نظامیان عراقی میتواند تنشها میان شیعیان این کشور از جمله میان طرفداران ایران و پیروان آقای صدر را تشدید کند.
حامیان آقای صدر که در انتخابات سراسری ماه اکتبر عراق پیروز شدند برای معرفی نخست وزیر این کشور به شرکایی نیاز دارند که از آنها حمایت کنند. فراکسیونهای طرفدار ایران در این انتخابات تعداد قابل توجهی از کرسیهای پارلمان را از دست دادند.
به گفته برخی از تحلیلگران سیاسی، اعتراضهای حامیان شبهنظامیان طرفدار ایران به نتایج انتخابات ماه اکتبر با هدف فشار بر آقای صدر برای اطمینان از این که آنها بخشی از کابینه بعدی هستند، انجام میشود.
اما فراخوان روز پنجشنبه مقتدی صدر برای انحلال شبهنظامیان عراقی که خارج از چارچوب حشد شعبی فعالیت میکنند، دست ردی بود بر این تلاشها.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
حشدشعبی متشکل از نیروهای عمدتا شیعه و برخی گروههای سنی مذهب و مسیحی و ایزدی است که از سال ۲۰۱۴ با هدف مبارزه علیه داعش سازماندهی شدند و سپس به طور رسمی تحت فرمان نخست وزیر عراق قرار گرفتند.
ابو علی عسکری، یکی از مقامات ارشد «کتائب حزب الله» عراق گفت که تحویل سلاحها زمانی میتواند انجام شود که «سرایا السلام»، گروه مسلح وابسته به آقای صدر و پیشمرگههای کرد عراقی هم سلاحهای خود را تحویل دهند.
آقای صدر به تازگی از بسته شدن دفاتر شبه نظامیان سرایا السلام در استانهای مختلف خبر داده بود. تحلیلگران سیاسی این اقدام آقای صدر را نمادین ارزیابی کرده که میخواهد نشان دهد او در مورد اینکه سلاحها فقط در اختیار دولت باشند، جدی است.