کمیته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت نیز میگوید همه کسانی که بیماری خفیف یا شدید مرتبط با سیستم ایمنی دارند باید فارغ از نوع واکسنی که زدهاند، دُز سوم را هم تزریق کنند.
کمیته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت با انتشار گزارشی اعلام کرد افراد ۶۰ سال به بالایی که دو دُز واکسنهای چینی سینوفارم و سینوواک را دریافت کردهاند، باید برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس کرونا، دُز سوم را هم تزریق کنند.
این نتیجهگیری بخشی از گزارش این کمیته درباره افرادی است که در اولویت دریافت دُز سوم هستند. پژوهشهای موسسه جهانی بهداشت تا زمان حاضر تزریق دوز تکمیلی را برای همه افراد توصیه نمیکند.
علاوه بر دریافتکنندگان شصت سال به بالای واکسنهای چینی، همه کسانی که بیماری دستگاه ایمنی دارند هم باید دُز سوم را تزریق کنند. کمیته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت میگویند این افراد، فارغ از اینکه دو دُز اول چه واکسنی زدهاند، باید برای بار سوم هم در برابر بیماری کوید-۱۹ مایهکوبی شوند. تنها استثناء در این میان، دریافتکنندگان واکسن تک دُزی جانسوناندجانسون هستند.
واکسنهای چینی سینوفارم و سینوواک به ترتیب در ۷۰ و ۷۳ کشور جهان مورد استفاده قرار گرفته است. جوآشیم هومباخ، دبیر اجرایی کمیته مشورتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت میگوید: «شواهد بسیاری وجود دارد که نشانگر کمبود مقاومت [دستگاه ایمنی] در میان دریافتکنندگان سالخورده و بسیار سالخورده این دو واکسن است.»
آلخاندرو کراویوتو، رئیس این کمیته تخصصی نیز میگوید بسیاری از دادههایی که به ما اجازه انتشار این نتیجهگیری را داد، از کشورهای آمریکای جنوبی جمعآوری شده است.
پس از واکسنهای چینی، قرار است همین نهاد به زودی درباره کارآیی واکسن هندی بهارات بیوتک گزارش مشابهی منتشر کند.
سازمان جهانی بهداشت از جامعه جهانی خواسته است تا ترتیبی مقرر شود که تا پایان سال ۲۰۲۱میلادی دستکم ۴۰ درصد شهروندان هر کشوری کاملا واکسینه شده باشند و این رقم در میانه سال ۲۰۲۲ به ۷۰ درصد برسد.