وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو از تاجیکستان و افغانستان [طالبان] خواسته است تا اختلافهای خود را به شیوهای قابل قبول و متقابل برطرف کنند.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو از تاجیکستان و افغانستان [طالبان] خواسته است تا اختلافهای خود را به شیوهای قابل قبول و متقابل برطرف کنند.
امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان از به رسمیت شناختن کابینه مشخص شده از سوی طالبان در کابل خودداری کرده است. این کشور همچنین محاصره ولایت پنجشیر از سوی نیروهای طالبان را نقض حقوق بشر توصیف کرده است.
با این حال طالبان روز دوشنبه گذشته درباره دخالت در امور داخلی افغانستان هشدار داده است. تاجیکها قومی هستند که بیش از یک چهارم جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند اما اعضای طالبان بیشتر متعلق به قوم پشتون هستند.
الکسی زایتسف، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری دولتی تاس گفته است: «ما با نگرانی شاهد افزایش تنشها در روابط تاجیکستان و افغانستان در میان بیانیههای شدید الحن دو جانبه رهبران دو کشور هستیم.»
وی تصریح کرد که «طبق اطلاعات منتشر شده از سوی طالبان، دهها نیروی جنگی در ولایت تخار در شمال شرقی افغانستان و در مجاورت تاجیکستان مستقر شدهاند.»
خبرگزاری تاس به نقل از بلال کریمی یکی از سخنگویان طالبان ادعا کرد که آنها هیچ استقرار نیرویی در نزدیکی مرز با تاجیکستان نداشتهاند.
تاجیکستان که میزبان پایگاه نظامی روسیه است، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در دو استان هم مرز با افغانستان رژه نظامی برگزار کرد.
از سوی دیگر نیروهای معروف به مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود در حال حاضر در دره پنجشیر حضور دارند و طالبان نتوانسته است این دره را به طور کامل به تصرف خود درآورد.
امرالله صالح، معاون اول اشرف غنی پس از سقوط کابل به دست طالبان به سمت پنجشیر رفت با این حال بارها شایعاتی مبنی بر حضور مرتب وی در تاجیکستان شنیده شده است. حتی برخی از رهبران طالبان در روزهای نخستین حضور خود در قدرت گفتند که «امرالله صالح به تاجیکستان فرار کرده است.» گرچه یکبار آقای صالح با انتشار ویدئویی حضور خود در تاجیکستان را تکذیب کرد اما در حال حاضر خبری از اقامتگاه فعلی در دست نیست.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا همچنین روز چهارشنبه نسبت به وضعیت خلبانهای افغان که از سوی آمریکا آموزش دیدهاند اما با به قدرت رسیدن طالبان به تاجیکستان فرار کردهاند ابراز نگرانی کرد.