«ما ابزارهایی برای رفع این ایراد در اختیار داریم و خوشبین هستیم که از پس آن برآمدهایم. به زودی دوباره بالگرد را به پرواز در خواهیم آورد.»
بالگرد سازمان فضایی آمریکا، ناسا به نام «نبوغ» که در حال حاضر برای انجام مأموریت در مریخ است و بنا بر برنامهریزی قبلی قرار بود در تاریخ ۱۸ سپتامبر (۲۷ شهریور) پرواز تمرینی کوتاهی انجام دهد، در انتظار پرواز بعدی که قرار بود چهاردهمین پروازش باشد، فعلا به خواب قیلوله رفته است.
یاکو کاراس، معاون عملیاتی پروژه «نبوغ» با اعلام این موضوع و در توضیح وضعیت فضاپیما در هفته جاری گفت: «پرواز انجام نشد و حادثهای پیش نیامد، چون نبوغ تصمیم گرفت که بلند نشود.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
لغو پرواز «نبوغ»، تصمیم خوبی بود. این بالگرد در حالی که در حال بررسی معمول سامانههای خود پیش از پرواز بود، در دو سروو موتور کنترل پرواز یک ناهنجاری مشاهده کرد.
لغو این پرواز بدین معنی است که «نبوغ» تا اواسط اکتبر برای پرواز دوباره تلاشی نخواهد کرد. دلیل این تأخیر طولانی نیز همپوشانی خورشید و مریخ است، یعنی زمانی که زمین و مریخ در مقابل یکدیگر و خورشید بین آنها قرار میگیرد. این مسئله احتمالا مشکلات ارتباطی بین زمین و کاوشگران رباتیک ما روی سطح و در اطراف سیاره قرمز ایجاد کند.
به همین ترتیب ناسا ارسال دستورات به مریخ را از ۲ تا ۱۶ اکتبر متوقف میکند.
«نبوغ» به دلیل تغییر فصلها در مریخ، در زمانهای مختلف با چالش روبروست و به دلیل کاهش چگالی جوی باید تغییراتی در نحوه پرواز خود انجام دهد. موتور چرخشی این دستگاه برای آن که ببیند آیا میتواند در برابر تغییرات جوی واکنش لازم را نشان دهد یا نه، یک آزمایش چرخش با سرعت بالا را انجام داد و این آزمایش موفقیتآمیز بود. گام بعدی این بود که پرواز درجا را آزمایش کند و این همان زمانی بود که ناهنجاری رخ داد.
تیم هدایت «نبوغ» هم اکنون در حال عیبیابی دستگاه است. کاراس گفت که ممکن است نشانههایی از ساییدگی در قطعات متحرک وجود داشته باشد زیرا موتور بسیار بیشتر از برنامه اولیه پرواز کرده، اما با این حال دلایل احتمالی مختلفی برای این ناهنجاری وجود دارد.
«نبوغ» پیش از این هم با شرایط مریخ دچار مشکل فنی شده که برطرف شده است. کاراس گفت: «ما ابزارهایی برای رفع این ایراد در اختیار داریم و خوشبین هستیم که از پس آن برآمدهایم. به زودی دوباره بالگرد را به پرواز در خواهیم آورد.»