رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از شکنجه در زندانی در عربستان ابراز نگرانی کرد

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نگرانی «عمیق» خود را در خصوص انتشار اخباری مبنی بر شکنجه یک امدادگر جمعیت هلال احمر که در بازداشت عربستان سعودی به سر میبرد، ابراز کرد.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا در ۶ آوریل، عبدالرحمان السدحان، امدادگر جمعیت هلال احمر عربستان سعودی در مارس ۲۰۱۸ توسط مقام های امنیتی این کشور در محل کارش در ریاض بازداشت شد.
وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود خبر داده که آقای السدحان به ۲۰ سال زندان و به دنبال آن ۲۰ سال ممنوعیت سفر محکوم شده است.
خانم پلوسی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت که کنگره جلسه دادگاه تجدید نظر این امدادگر را که امروز دوشنبه برگزار میشود و همچنین «همه نقض حقوق بشر توسط عربستان سعودی» را زیر نظر دارد.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که یک نماینده دموکرات است در بخش دیگری از توئیت خود نوشت که مجازات این امداگر در ادامه حمله عربستان به آزادی بیان است.
اظهار نظر خانم پلوسی در حالی مطرح شده که خواهر آقای السدحان خبر داده که وضعیت سلامتی برادرش بدتر شده است.
اریج السدحان در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «ما بسیار نگران سلامتی برادرم هستیم که تحت شکنجه در بازداشت سعودی رو به وخامت گذاشته است، در حالی که از هر گونه ارتباط با او کاملاً محروم هستیم.»
با وجود این سفارت عربستان سعودی در واشنگتن تاکنون در خصوص مطالب منتشر شده در هر دو توئیت اظهارنظری نکرده است.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در حالی که از اصلاحات اجتماعی و اقتصادی سخن میگوید اما مخالفان و منتقدان تحت فشار گذاشته است.
بر اساس گزارش های منتشر شده، مقامات سعودی تاکنون برخی از اعضای خانواده سلطنتی، کنشگران مدنی و سیاسی، روشنفکران و روحانیون را بازداشت کرده است.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
یک گروه حقوق بشری که در ژنو مستقر است در ماه آوریل خبر داد که آقای السحدان به دلیل داشتن دو حساب کاربری طنز در توییتر محاکمه شده است. بر اساس این گزارش، آقای السدحان به «تأمین مالی تروریسم»، «حمایت یا همدردی با گروه تروریستی داعش» و «آماده سازی، ذخیره و ارسال پیامهایی که «به نظم عمومی و ارزشهای دینی لطمه وارد میکند»، متهم شده است.
این گروه حقوق بشری همچنین اعلام کرد که خانواده السدحان مطلع شدهاند که او در بازداشت تحت شکنجه های شدید بوده است. «شوک الکتریکی»، «ضرب و شتم که باعث شکستگی استخوانهای این زندانی شده»، «شلاق زدن»، «آویزان کردن از پا»، «تعلیق در موقعیت های استرس زا»، «تهدید به قتل و سربریدن» و «توهین و تحقیر کلامی» از جمله شکنجه های این امدادگر سعودی است که توسط خانواده به اطلاع گروه حقوق بشری رسلنده شده است.