اتحادیه اروپا روز دوشنبه متعهد شد میلیونها یورو به لیتوانی برای مقابله با بحران مهاجران کمک کند چراکه هر روزه صدها نفر تلاش میکنند از بلاروس وارد محدوده اتحادیه اروپا شوند.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه متعهد شد میلیونها یورو به لیتوانی برای مقابله با بحران مهاجران کمک کند چراکه هر روزه صدها نفر تلاش میکنند از بلاروس وارد محدوده این اتحادیه شوند.
یلواها یوهانسون، کمیسر داخلی اتحادیه اروپا روز یکشنبه گذشته وارد لیتوانی شد؛ آنهم در حالیکه در همان روز رکورد ورود ۲۸۷ مهاجر غیرقانونی ثبت شد که بیش از سه برابر کل سال گذشته است.
یوهانسون گفت: «این تحریک رژیم لوکاشنکو است. ما باید نشان دهیم که دسترسی آزاد به قلمرو اتحادیه اروپا وجود ندارد.»
لیتوانی مقامات بلاروس را متهم کرده که گذرگاههای غیرقانونی مرزی را برای عبور مهاجران سازماندهی کرده است.
اکثر کشورهای غربی انتخابات اوت ۲۰۲۰ در بلاروس را که لوکاشنکو پیروز آن اعلام شد همراه با تقلب توصیف کردهاند. اصلیترین رقیب لوکاشنکو پس از انتخابات به لیتوانی گریخت.
یوهانسون به خبرنگاران گفت: «لیتوانی، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شینگن باید از دسترسی غیرقانونی به این منطقه جلوگیری کنند. به همین دلیل ما از لیتوانی برای دفاع از مرز خارجی مشترک خود با بلاروس حمایت میکنیم.»
سه هزار و ۸۳۲ مهاجر در سال جاری در لیتوانی بازداشت شدهاند. این رقم در سال ۲۰۲۰ تنها ۸۱ مورد بود. بیش از دو سوم مهاجران غیرقانونی از شهروندان عراق هستند.
پروازهای خطوط هوایی عراق از بغداد به مینسک پایتخت بلاروس از دو پرواز به چهار پرواز در هفته افزایش یافته است و به زودی پروازهای بصره، اربیل و سلیمانیه نیز راه میافتد.
گارد مرزی لیتوانی روز دوشنبه اعلام کرد که نمیتواند مهاجر دیگری را در اردوگاههای خود جای دهد و از دولت خواست تا این افراد را به سایر مراکز منتقل کند.
اینگریدا سیمونیت، نخست وزیر لیتوانی ابراز امیدواری کرد که کمیسیون اروپا بتواند به وضعیت رو به وخامت در این کشور به سرعت رسیدگی کند.
وی به خبرنگاران گفت: «بزرگترین انتظار این است که اتحادیه اروپا بتواند از موقعیت مذاکرهکننده خود با دولت عراق استفاده کند.»
یوهانسون قول داد که لیتوانی تنها نخواهد ماند: «من یک هیات اعزام میکنم که چند روزی در اینجا [لیتوانی] باشند تا به طور مفصل درباره امکان تامین بودجه برای ایجاد یک سیستم حفاظت مرزی مناسب مذاکره کنند.»
وی گفت که تا سال ۲۰۲۲ رقم ۲۰ تا ۳۰ میلیون یورو به این موضوع اختصاص مییابد.
اواخر روز دوشنبه پلیس برای متفرق کردن جمعیت مهاجرانی که بر سر وضعیت نامناسب محل بازداشت خود در حال اعتراض بودند از خودروهای آبپاش و گاز اشک آور استفاده کرد. به گفته پلیس چند جوان عراقی برای بازجویی از مرکز نگهداری خارج شدند.