یک پژوهشگر در اسلو می گوید: «تحقیق ها نشان می دهد که این [عکس های دستکاری شده] می تواند به اعتماد به نفس جوانان لطمه بزند و باعث شود که از بدن و ظاهر خودشان ناراضی باشند.»
پارلمان نروژ به طرحی رای داد که براساس آن اینفلوئنسرها در اینستاگرام موظف خواهند شد هرگونه دستکاری در عکس های منتشرشده از خود را اعلام کنند.
نمایندگان موافق این طرح هدف از آن را جلوگیری از «تاثیر مخرب» عکس های دستکاری شده و غیرواقعی از اینفلوئنسرها بر روی جوانان عنوان کردند. استفاده از انواع فیلترها و دستکاری در عکس ها در شبکه اجتماعی اینستاگرام رواج زیادی دارد. ینی سوفیه لیه پیکل، اینفلوئنسر ۲۰ ساله در نروژ می گوید: «همواره فکر می کردم که با استفاده از فیلتر زیباتر می شوم در نتیجه از آنها استفاده می کردم و متوجه نمی شدم که [ماجرا] تبدیل به نوعی اعتیاد شده است.»
وی که حساب کاربری اش از سوی بیش از ۲۷۰ هزار دنبال می شود می افزاید: «بدتر از آن این است که دست آخر ممکن است از ملاقات آدم ها در خیابان هراس داشته باشیم زیرا از خودمان می پرسیم که آیا آنها من را اصلا خواهند شناخت؟»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
قانون جدید در نروژ شامل عکس های خصوصی کاربران که در دسترس عموم قرار ندارد نخواهد شد. این قانون علاوه بر اینستاگرام شامل عکس هایی که در دیگر شبکه های اجتماعی منتشر می شود نیز خواهد شد.
دولت نروژ از تصویب این طرح در راستای «حفاظت از کودکان و نوجوانان» حمایت کرده بود. کامیلا نوتسون استینس، پژوهشگر در یکی از دانشگاه های اسلو درباره تاثیر عکس های دستکاری شده اینفلوئنسرها در شبکه های اجتماعی می گوید: «تحقیق ها نشان می دهد که این [عکس ها] می تواند به اعتماد به نفس جوانان لطمه بزند و باعث شود که از بدن و ظاهر خودشان ناراضی باشند.»
اجرای قانون جدید پس از تائید آن از سوی هرالد پنجم، پادشاه نروژ الزامی خواهد بود.
مقامات این کشور گفته اند که بخش دشوار مقابله با تاثیر عکس های دستکاری شده در شبکه های اجتماعی اجرای مصوبه پارلمان خواهد بود. بنا به این قانون افرادی که هنگام انتشار عکس های دستکاری شده اعلام نکنند که این عکس ها روتوش شده است به پرداخت جریمه نقدی یا زندان محکوم خواهند شد.