NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

انفجار در دریای خزر؛ آذربایجان آتش‌سوزی در میدان گازی را تکذیب کرد

عکس تزئیتی از آتش سوزی در یک میدان نفتی
عکس تزئیتی از آتش سوزی در یک میدان نفتی Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

میادین دریایی منبع اصلی تولید گاز جمهوری آذربایجان هستند که بخش عمده آن توسط این جمهوری اتحاد جماهیر شوروی سابق به اروپا صادر می‌شود.

آگهی

در حالی که خبرگزاری‌ها از جمله برخی رسانه‌های محلی از وقوع انفجار و آتش‌سوزی در یکی از میدان‌های گازی جمهوری آذربایجان خبر می‌دهند شرکت نفت و گاز دولتی این کشور وقوع هر گونه حادثه از این دست را تکذیب کرده است.

گزارش‌های غیر رسمی که روز یکشنبه از سوی برخی رسانه‌های محلی و نیز شبکه‌های اجتماعی آذربایجان منتشر شد، از وقوع انفجار در میدان گازی «امید»، دومین میدان بزرگ گاز طبیعی در جمهوری آذربایجان حکایت داشت.

در پی این گزارش‌ها، فیلم‌ها و عکس‌هایی در شبکه‌های اجتماعی و برخی سایت‌های خبری منتشر شد که در آن دودی بلندی بر فراز آب‌های ساحلی جمهوری آذربایجان و قابل مشاهده از سواحل این کشور به تصویر کشیده شده بود.

برخی منابع خبری نیز از وقوع انفجار و آتش‌سوزی در یک سکوی نفتی آذربایجان واقع در آب‌های سرزمینی این کشور در دریای خزر خبر داده بودند.

این خبر‌ها اما از سوی شرکت نفت و گاز دولتی آذربایجان به کلی تکذیب شد. شرکت ملی نفت جمهوری آذربایجان روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که هیچیک از میادین نفتی و گازی این کشور دستخوش حادثه نشده و همه چیز طبق روال پیش می‌رود.

خبرگزاری ریانووستی روسیه نیز با استناد به بیانیه شرکت نفت جمهوری آذربایجان که در آن هیچ توضیحی در باره علت و چگونگی وقوع آتش‌سازی ارائه نشده به نقل از این منبع از منشا طبیعیِ فوران گل و لای به عنوان دلیل این امر یاد کرد.

ابراهیم احمدف، سخنگوی شرکت ملی نفت جمهوری آذربایجان نیز با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی تاکید کرد: «هیچ حادثه ای در میادین دریایی و سازه های صنعتی تحت کنترل این شرکت اتفاق نیفتاده است. اگر اطلاعات جدیدی بود به اطلاع عموم خواهیم رساند.»

از سوی دیگر به گفته برخی کارشناسان حوزه نفت و گاز، محلی که انفجار و آتش‌سوزی در آن گزارش شده هیچ میدان گازی یا نفتی را در خود جای نداده و خط لوله انتقال نفت و گاز نیز در اعماق آن قرار ندارد.

برخی منابع نیز این احتمال را مطرح کرده‌اند که انفجار ممکن است به دلیل پدیده گل‌فشان در تعدادی چاه‌ آزمایشی که پیش‌تر در زمان شوروی سابق برای اکتشاف نفت و گاز در این بخش از دریای خزر حفر شده بود روی داده باشد.

احتمال دیگری که برخی منابع مطرح کرده‌اند پای تمرینات نظامی دریایی از سوی ارش جمهوری آذربایجان را به میان کشیده است.

این گمانه‌زنی در حالی مطرح شده که وزیر دفاع آذربایجان پیش‌تر اعلام کرده بود که کشورش در صدد تقویت قوای نیروی دریایی خود در دریای خزر است.

میادین دریایی منبع اصلی تولید گاز جمهوری آذربایجان هستند که بخش عمده آن توسط این جمهوری اتحاد جماهیر شوروی سابق به اروپا صادر می‌شود.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حملات به میدان گازی بزرگ عراق پیمانکاران آمریکایی را بیرون رانده است

رونمایی از رقیب شمالی میدان پارس‌جنوبی؛ ایران دوباره به صادرات گاز به اروپا امیدوار شد

انفجار و آتش‌سوزی بزرگ در بندر جبل‌علی دبی