اولین واکنش رئیس دولت ایران به اعتصابهای گسترده کارگران صنعت نفت

همزمان با تداوم اعتصابهای گسترده کارگران صنایع نفت و گاز ایران، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران قول داد مشکلات آنها «حل و فصل» میشود.
البته آقای روحانی در ادامه گفت که مشکلات کارگرانی که رسمی نیستند به بخش نفت ارتباطی ندارد. با این حال او امروز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت به وزیر کار دستور داد که موضوع را پیگیری و به مشکلات این گروه از کارگران نیز رسیدگی کند.
به گزارش منابع خبری، بیش از یک هفته است که کارگران پیمانکاری، پروژهای و روزمزد در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران در اعتصاب به سر میبرند. آنها خواستار افزایش دستمزدها و تغییر شرایط مرخصی شان هستند.
پیشتر شورای سازماندهی اعتراضهای کارگران پیمانی نفت اعلام کرده بود که اعتصاب این گروه از کارگران «یک اعتصاب اخطاری است.»
کارگران پیمانی اینک در حالی به اعتصابهای خود ادامه میدهند که کارکنان رسمی صنعت نفت نیز نسبت به دستمزدها و سقف تعیین شده برای آن در بودجه امسال شکایت دارند.
از همین رو آقای روحانی قول داد که دولتش محدودیتهای به وجود آمده در پرداخت دستمزدها بر اثر مقررات بودجه را حل و فصل کند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نیز بعد از جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت گفت که با ابلاغ پیشنهاد هیات دولت از فردا پنجشنبه تا حدی دغدغههای کارکنان رسمی صنعت نفت، رفع میشود.
پیشتر سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نیز با اشاره به تلاشهای انجام شده برای حل مشکلات کارکنان بخش صنعت نفت، خبر داده بود که مقرر شده تا مجوز لازم برای پرداخت علیالحساب حقوق کارکنان داده شود.
وعده حل مشکل کارگران رسمی صنعت نفت در حالی از سوی مقام های رسمی ایران بیان میشود که راه حل مشخصی در خصوص کارگران پیمانی بیان نشده است.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران روز یکشنبه ششم تیر ماه در مورد کارگران پیمانی صنعت نفت گفت که مشکل این گروه از کارگران ارتباطی به قانون بودجه ۱۴۰۰ ندارد و مربوط به قانون کار است. با این حال او گفت که بر اساس قانون کار هر آنچه به آنها تعلق گیرد را پرداخت میکنند اما درخواستهای «فراقانونی» کارگران پیمانی را مسئله دیگری دانست.
گزارش ها از اعتصابها و اعتراض های چند روز گذشته کارگران رسمی و پیمانی نشان میدهد که این دو گروه از کارگران، منسجم و هماهنگ عمل کردهاند.
تاکنون کارگران بیش از ۶۰ مرکز مرتبط با صنعت نفت در هشت استان ایران مانند پالایشگاه تهران، پالایشگاه آبادن، پالایشگاه تندگویان، پتروشیمی بوشهر و شرکتهای نفت و گاز پارس جنوبی به اعتصابهای کارگری پیوستهاند.
به گفته برخی منابع خبری، این اعتصابها که از روز ۲۹ خرداد ماه شروع شده، بخش های متعدد مرتبط با صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در چند استان ایران به تعطیلی کشانده است.
با وجود این آقای روحانی تأکید کرد که «اعتصابها تاثیری بر صنعت نفت ایران نداشته و تبلیغات دستگاههای تبلیغاتی ضد ایران و ماهواره ها نادرست است.»
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
کارگران پیمانکاری صنعت نفت ایران در سالهای گذشته نیز کارزارهایی متعددی را برای بهبود شرایط صنفی خود برگزار کردهاند اما اعتصابهای روزهای اخیر، دومین اعتصاب گسترده آنان در طول یک سال گذشته است.
شورای سازماندهی اعتراض های کارگران پیمانی نفت در بیانیه ای که به مناسبت اعتصاب های کارگران منتشر کرده است اعلام کرد که اگر کارگران پیمانی تا پایان مردادماه پاسخ نگیرند «در اشکالی گستردهتر» اعتراض خود را به جلو خواهند برد.