جدایی طلبان روز جمعه ارتش اوکراین را متهم کردند که ۵ تن از نیروهای آنها را کشتهاند. کییف نیز ضمن رد این اتهام، اعلام کرد که یکی از سربازانش در اثر حمله جدایی طلبان کشته شده است.
در حالی که تنها چند روز تا دیدار رؤسای جمهور آمریکا و روسیه باقی مانده، تنشها بار دیگر در شرق اوکراین میان جدایی طلبان طرفدار روسیه و نیروهای دولت مرکزی شدت گرفته است.
جدایی طلبان روز جمعه ارتش اوکراین را متهم کردند که ۵ تن از نیروهای آنها را کشتهاند. کییف نیز ضمن رد این اتهام، اعلام کرد که یکی از سربازانش در اثر حمله جدایی طلبان کشته شده است.
مقامات جمهوری خودخوانده لوهانسک در شرق اوکراین میگویند که یک «گروه خرابکار» اوکراینی وارد منطقه جدایی طلبان شده و «به طرز وحشیانهای» پنج نیروی آنها را با شلیک به سر کشته است. در بیانیه آنها آمده است: «کییف بار دیگر فعالیتهایش در موضوع نقض آتش بس و انجام ترور را از سر گرفته است.»
اما ارتش اوکراین ضمن رد این اتهامات اعلام کرد که آنچه در شرق اوکراین روی داده، حاصل درگیری میان گروههای جدایی طلب بوده است. در گزارش ارتش آمده است: «در میان جدایی طلبان پس از مصرف زیاد مشروبات الکلی، یک «نزاع» روی میدهد و یکی از جدایی طلبان به همرزمان خود شلیک کرده و سپس خودکشی میکند.»
ارتش همچنین در بیانیه جداگانهای اعلام کرد که یکی از سربازانش در اثر پرتاب نارنجک از سوی جدایی طلبان به سمت مواضع نیروهای کییف در جنوب منطقه دونتسک، بشدت زخمی شده و درنهایت جان خود را از دست داده است.
این حوادث در حالی روی میدهد که قرار است ۵ روز دیگر در ۱۶ ژوئن، جو بایدن و ولادیمیر پوتین در ژنو با یکدیگر دیدار کنند و قرار است تحولات اوکراین یکی از موضوعات گفتگوی طرفین باشد.
غرب و کییف همواره بر این مساله تاکید دارند که کرملین از جدائی طلبان مسلح شرق اوکراین پشتیبانی میکند؛ ادعایی که مسکو آن را رد کرده است.
عبور ناو جنگی آمریکا از تنگه بسفر
همزمان با تشدید تنشها در شرق اوکراین، رسانههای بینالمللی روز جمعه از ورود یکی از ناوهای جنگی نیروی دریایی آمریکا به دریای سیاه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه، ناو «يو اس اس لابون» روز جمعه ۱۱ ژوئن از تنگه بسفر عبور کرده و وارد دریای سیاه شده است.
این ناو در حالی رهسپار دریای سیاه است که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده برای شرکت در نشست «گروه هفت» در لندن به سر میبرد و قرار است از آنجا نیز برای حضور در نشست ناتو به بروکسل سفر کند تا در گفتگوهایی که احتمالا بخش قابل توجهی از آنها درباره تهدیدهای روسیه است، شرکت کند.
واشنگتن پیش از این به ترکیه اطلاع داده بود که ممکن است در اواسط ماه آوریل، زمانی که روسیه تصمیم به تقویت حضور نظامی خود در امتداد مرز اوکراین و کریمه گرفت، دو کشتی جنگی را از مسیر بسفر به دریای سیاه بفرستد.
این کشتیها هرگز اعزام نشدند، زیرا روسیه نیروهای خود را عقب کشید و فشارها کاهش یافت.