NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آخرین روز اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ایران؛ لاریجانی، جهانگیری و رئیسی هم آمدند

انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ایران
انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ایران Copyright خبرگزاری ایرنا
Copyright خبرگزاری ایرنا
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در آخرین روز از مهلت قانونی برای اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰، چندین تن از چهره‌های ‌سیاسی شناخته‌شده برای شرکت در مهم‌ترین رقابت سیاسی کشور ثبت نام کردند.

آگهی

در آخرین روز از مهلت قانونی برای اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰، چندین تن از چهره‌های ‌سیاسی شناخته‌شده برای شرکت در مهم‌ترین رقابت سیاسی کشور ثبت نام کردند.

در روز شنبه ۲۵ اردیبهشت، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، رئیس جمهوری پیشین، عزت‌الله ضرغامی، رئیس پیشین صدا و سیما و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری از جمله سرشناس‌ترین شخصیت‌های سیاسی بودند که با حضور در ساختمان وزارت کشور در خیابان فاطمی، برای نامزدی در این انتخابات ثبت نام کردند.

اپلیکیشن یورونیوز را از اپل استور دانلود کنید

هاشمی: دنباله‌رو منش پدرم هستم

محسن هاشمی که در نخستین دقایق گشایش دفتر ثبت نام وزارت کشور شناسنامه در دست در این محل حضور یافته بود، پس از انجام مراحل اداری ثبت نام به خبرنگاران گفت که قصد دارد با شعار «رفاه و عدالت» درصدد جبران «آسیب‌های وارده» به کشور است.

وی همچنین گفت که با پیروی از منش پدرش اکبر هاشمی رفسنجانی، بیشتر به دنبال «تنش‌زدایی» است.

لاریجانی: تعامل با غرب، همکاری با شرق

علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی نیز پس از ثبت نام در نطق انتخاباتی خود گفت: «باید اول آتش جهنم اختلاف و لجبازی و افراطی گری و کارنابلدی را خاموش کرد.»

ایرنا
علی لاریجانیایرنا

وی همچنین با رد «هوس‌های پوپولیستی» و «نردبان‌سازی از محرومیت ملت» گفت: «کشور برای تحققِ پیشرفتِ اقتصادیِ شتابان و مردمی، به همبستگی ملی در داخل، تعامل هوشمندانه با غرب، همکاری سازنده و پویا با شرق، و هماهنگی برادرانه با همسایگان نیاز دارد و این امر احتیاج به علم و دانش و تجربه دارد.»

تا پیش از ثبت نام قطعی این چهره اصولگرا در انتخابات، تردیدهای زیادی در مورد حضور او مطرح شده بود.

ضرغامی: روحانی نیستم

عزت‌الله ضرغامی، رئیس پیشین صدا و سیما هنگام حضور برای ثبت نام در خیابان فاطمی با انتقاد از سیاست‌های حسن روحانی، رئیس جمهوری به خبرنگاران گفت: «من روحانی نیستم (...) یکی از اقدامات اشتباه دولت روحانی تبدیل همه موضوعات کشور به موضوعات دوقطبی از دوقطبی مذاکره و ضد مذاکره و دیگری فضای مجازی و فیلترینگ است.»

ضرغامی با حضور پررنگ خود در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در هفته‌های اخیر تقریبا تردیدی در مورد ثبت نام برای کسی باقی نگذاشته بود. او از سیاست‌هایش در دوران صدارت بر صدا و سیما و حتی از شیوه‌هایش برای اعمال سانسور در این دستگاه دفاع کرده بود.

رئیسی: آمدنم به دلیل خواست عمومی بود

سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه قبل از ثبت نام بیانیه‌ای منتشر کرد. او در بیانیه خود با نفی «تعارفات سیاسی و زدوبندهای جناحی»، گفته است که برای رسیدن به «ایران قوی» به «تحول همه‌جانبه و نظام‌مند» نیاز است.

او در این بیانیه سیاهه‌ای از انتقادهای شدید خود به عملکرد دولت روحانی را این گونه آورده است: «ضعف مدیریت اجرایی، تقلیل توجه به آرمان‌های مبنایی یا انحراف از آن، بخشی‌نگری، گم کردن اولویت‌ها، تن دادن به ساختار فرسوده، جهت‌گیری‌های چندگانه و متعارض، بوروکراسی ناکارآمد و مزاحم، سیاست‌زدگی، چشم‌دوختن به بیرون و تحقیر توان داخلی».

ایرنا
سید ابراهیم رئیسیایرنا

با این که احتمال حضور رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ از پیش تقریبا قطعی به نظر می‌رسید، اما او درباره فرآیند تصمیم‌گیری خود نوشته است: «در طول چند ماه گذشته، گروه‌ها و اقشار و اصناف مختلف، اینجانب را دعوت به نامزدی در انتخابات می‌کردند و البته برخی دلسوزان نیز با دلایل مختلف، خیرخواهانه، می‌خواستند در برابر این مطالبه مقاومت کنم.»

رئیسی با یادآوری اهمیت کار در رأس قوه قضائیه و در عین حال «مطالبه فراگیر و عمومی» برای آمدنش به صحنه انتخابات نوشته است: «اگر این خواست عمومی نبود، برای ادامه مسیر تحول در قوه قضائیه، آسوده‌خاطر بودم اما مقاومت بیشتر در برابر این موج گسترده، بیش از هرچیز، بی‌اعتنایی به اراده مردم بزرگوار سرزمینم، و گمان راحت‌طلبی در میدان نبرد با رنج‌های مشترکمان را ایجاد می‌نمود.»

رئیس قوه قضائیه ایران با یادآوری مشکلات اقتصادی فراوان به بار آمده در پایان کار دولت دوازدهم گفته است که به صورت «مستقل» در انتخابات شرکت می‌کند و بنا دارد با تکیه بر «تجربه طولانی» و با استفاده از نیروی «جوانان» با «فساد» مبارزه کند.

آگهی

جهانگیری: با انصراف ظریف و به تشخیص اصلاح‌طلبان آمدم

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری نیز روز شنبه ساعاتی بعد از نامزدهای دیگر برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرد و گفت که با توجه به انصراف جواد ظریف، وزیر امور خارجه و «عدم امکان ثبت نام» برای تعدادی دیگر از کسانی که می‌توانستند این مسئولیت را بپذیرند، به «تشخیص» رهبران و شخصیت‌های جبهه اصلاح‌طلبان ایران به میدان آمده است.

ظریف پیش از این نبود تمایل خود برای ثبت نام در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده بود.

این سیاستمدار فن‌سالار با تأکید بر لزوم حل مشکلات اقتصادی، فقر و نابرابری در درون کشور، لزوم جلب سرمایه‌گذاری خارجی را نیز یادآور شد و گفت: «باید در جغرافیای سیاسی منطقه و جهان امروز یک محور تردد و ترانزیت شویم و راه‌ها و لوله‌های مهم اقتصادی، ایران را دور نزنند و محیط زیست مشترک ایرانیان را از تخریب‌های جبران‌ناپذیر نجات بدهیم و به جای آینده‌خواری آینده‌سازی کنیم.»

او ابراز امیدواری کرد که در دولت او با ادامه تلاش برای احیا برجام، «گره» تحریم‌های چند ساله علیه ایران گشوده شود.

آگهی

جهانگیری همچنین از «جمعیت خاموش» دعوت کرد که به رغم اعتراض و ناامیدی در انتخابات شرکت کنند.

ایرنا
اسحاق جهانگیریایرنا

بیشتر چهره‌های سرشناسی که ثبت نام کردند، ضمن دادن وعده برای حل مشکلات اقتصادی، از لزوم «تنش‌زدایی» در صحنه خارجی سخن گفتند. در این میان لاریجانی و رئیسی در مورد گفته‌اند که بنا دارند به ویژه با کشورهای همسایه تعامل داشته باشند.

به جز اسحاق جهانگیری که اشاره گذرایی به بحران کووید ۱۹ کرد، تقریبا هیچ یک از نامزدهای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در سخنان خود به مناسبت ثبت نام، درباره موضوع کرونا و برنامه‌های واکسیناسیون سخنی نگفتند.

ثبت نام از داوطلبان انتخابات برای تعیین سیزدهمین رئیس جمهوری که از ساعت ۸ بامداد روز سه‌ شنبه ۲۱ اردیبهشت آغاز شده بود، در ساعت ۱۸ امروز شنبه ۲۵ اردیبهشت به پایان خواهد رسید. به گزارش رسانه‌های ایران، شمار داوطلبانی که برای رقابت راهیابی به پاستور ثبت نام کرده‌اند تا نیمروز شنبه به ۳۰۴ نفر رسید.

آگهی

بر اساس قوانین ایران، شورای نگهبان مرجع تعیین صلاحیت کاندیداهای نهایی در انتخابات خواهد بود. این شورا از ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت صلاحیت کاندیداها را بررسی می‌کند و و پس از رسیدگی به شکایت‌های احتمالی، سیاهه نهایی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم را در تاریخ ۵ خرداد اعلام می‌کند.

انتخابات ۱۴۰۰ در روز جمعه ۲۸ خرداد برگزار خواهد شد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

واکنش تند لاریجانی در دعوای توییتری با جلیلی: نگذاشتیم ایران را به پرتگاه ببرند

تاجزاده: با آمریکا ستیزی و روسیه دوستی مخالفم

ایران یک تبعه اتریش را آزاد کرد