از سوی دیگر رسانههای بریتانیایی اعلام کردهاند برخی شواهد نشان میدهد که گونه جهش یافته ویروس کرونا با منشا هند، مسریتر از گونهای است که در بریتانیا باعث موج دوم بیماری شد.
هند برای دومین روز متوالی بیش از ۴ هزار مورد فوتی در پی ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرد در حالیکه شمار ابتلاهای جدید برای روز چهارم زیر ۴۰۰ هزار مورد گزارش شده است.
کارشناسان هنوز مطمئن نیستند که چه زمانی هند پیک (اوج) بیماری را پشت سر خواهد گذاشت.
بهرامر موکرجی، استاد اپیدمیولوژی در دانشگاه میشیگان گفت که اکثر مدلها، این هفته را برای پیک بیماری پیشبینی کردهاند و کشور میتواند نشانههایی از این روند را ببیند.
وضعیت در مناطق روستایی ایالت اوتار پرادش پرجمعیتترین ایالت هند با بیش از ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت وخیم است. تصاویر تلویزیونی خانوادههایی را نشان میدهد که در بیمارستانهای روستایی بالای سر مردگان گریه میکنند.
از سوی دیگر برخی اجساد در رود گنگ که از این ایالت عبور میکند شسته میشوند چراکه کورههای جسدسوزی ظرفیت ندارند و چوب برای سوزاندن اجساد کمیاب شده است.
یوجندرا یداو، کنشگر مشهور و سیاستمدار مخالف دولت معتقد است که «آمارهای رسمی هیچ تصویری از بیماری همهگیر ویرانگر در مناطق روستایی ارائه نمیکند.»
طبق دادههای وزارت بهداشت هند، این کشور در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۲ هزار و ۷۲۷ مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ را ثبت کرده است در حالیکه شمار قربانیان روزانه این بیماری ۴ هزار و ۱۲۰ نفر اعلام شده است.
با وجود اینکه هند بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان است اما به دلیل تقاضای زیاد، کارزار واکسیناسیون در این کشور با کندی پیش میرود. تاکنون ۳۸.۲ میلیون نفر از جمعیت ۱.۳۵ میلیارد نفری هندوستان به طور کامل واکسینه شدهاند که ۲.۸ درصد کل جمعیت است.
از سوی دیگر رسانههای بریتانیایی اعلام کردهاند برخی شواهد نشان میدهد که گونه جهش یافته ویروس کرونا با منشا هند، مسریتر از گونهای است که در بریتانیا باعث موج دوم بیماری شد.
محققان امپریال کالج لندن از تاریخ ۱۵ آوریل تا ۳ مه، ۱۲۷ هزار نمونه گرفته شده در انگلیس را تجزیه و تحلیل کردهاند و دریافتند در حالیکه موارد ابتلا به ویروس کرونا در مقایسه با ماه مارس کاهش زیادی داشته است اما گونهای که منشا آن هند است میتواند سریعتر از نوع بریتانیایی منتقل شود.
نظر آژانس دارویی اروپا درباره تاثیر واکسنهای کرونا مقابل گونه هندی
آژانس دارویی اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد واکسنهای تولیدی شرکتهای فایزر/بیونتک و شرکت مدرنا در برابر گونه هندی کرونا موثر هستند.
این نهاد اروپایی خوشبین است که واکسنهای مبتنی بر آدنو ویروس شامل واکسنهای آسترازنکا و جانسوناندجانسون نیز در مقابل این گونه اثر داشته باشند.
سازمان جهانی بهداشت روز گذشته گزارش داد که نوع B.۱.۶۱۷ ویروس کرونا که منشا آن هند است در ۴۴ کشور شناسایی شده است.
این گونه برای نخستین بار در ماه اکتبر سال گذشته شناسایی شد و اخیرا از سوی سازمان جهانی بهداشت بهعنوان گونه «نگرانکننده» طبقهبندی شد.
از سوی دیگر در برخی از کشورهای آفریقایی مانند کنیا اعلام شده است که به مانند هند در مواجهه با موج سوم بیماری کووید-۱۹ با کمبود دستگاههای اکسیژن مواجه شدهاند. این در حالی است که در این کشور بیمارستانها مملو از بیمارهایی است که اغلب درگیر گونههای بریتانیایی و آفریقای جنوبی کرونا شدهاند.