بسیاری از اتحادگرایان طرفدار بریتانیا که به شدت مخالف ایجاد مقررات جدید تجاری پسابرکسیتی بین ایرلند شمالی و سایر مناطق بریتانیا هستند، هشدار دادهاند که نارضایتیهای به وجود آمده ممکن است به درگیری و خشونت بیشتر منجر شود.
خودروهای آتش گرفته و پرتاب کوکتل مولوتف به طرف خودرو پلیس به دست افراد نقابدار؛ اینها صحنههایی از دومین شب ناآرامی و درگیری در محلههایی از بلفاست، مرکز ایرلند شمالی است که طرفدار دولت مرکزی بریتانیا هستند.
بسیاری از اتحادگرایان طرفدار بریتانیا که به شدت مخالف ایجاد مقررات جدید تجاری پسابرکسیتی بین ایرلند شمالی و سایر مناطق بریتانیا هستند، هشدار دادهاند که نارضایتیهای به وجود آمده ممکن است به درگیری و خشونت بیشتر منجر شود.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
رهبران سیاسی از جمله وزیر امور ایرلند شمالی در دولت بریتانیا اوایل روز شنبه ۳ آوریل (۱۴ فروردین) خواستار خویستنداری و آرامش در منطقه شدند، اما بعد از ظهر همان روز پلیس از ناآرامیهایی در نیوتاونابی، در حومه شمالی بلفاست گزارش داد.
در ویدئویی که فدراسیون پلیس ایرلند شمالی در توییتر همرسان کرده، چهار فرد نقابدار دیده میشوند که به سمت یک ونِ زرهی پلیس کوکتل مولوتف پرتاب کرده و سپس با آنها کتککاری میکنند.
درگیریها روز جمعه با یک اعتراض کوچک محلی آغاز شد که بلافاصله به یک شورش بدل گردید. در شامگاه جمعه ۱۵ مأمور پلیس در جریان ناآرامیها در محله «سندیرو» در جنوب بلفاست زخمی شدند. پلیس میگوید معترضان با پرتاب سنگ، میلههای فلزی، مواد آتشزا و دریچههای فلزی فاضلاب به آنها حمله کردند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
در جریان این درگیریها هفت نفر از جمله دو نوجوان ۱۳ و ۱۴ بازداشت شدند. در پنجمین شب درگیریها در شامگاه شنبه در شهر «دِری» نیز ۱۲ مأمور پلیس زخمی شدند.
روز شنبه احزاب سیاسی ایرلند شمالی نخست وزیر آرلن فاستر از حزب اتحادگرای دموکراتیک را متهم کردند که با مخالفت سرسختانهاش با مقررات جدید تجاری پسابرکسیتی، به تنشهای موجود دامن میزند.
گری کلی از گروه شین فین، حزب طرفدار ایرلند که عضو ائتلاف حاکم در ایرلند شمالی است در بیانیهای با انتقاد از سیاستمداران رقیب گفت: «آنها با سخنان و اقدامات خود به جوانان در محلههای طرفدار نظام بریتانیا پیام بسیار خطرناکی را ارسال کردند.»
یکی از سیاستمداران عضو حزب حاکم به نام کریستوفر استالفورد با یادآوری این که ۲۴ نفر از اعضای برجسته شین فین به رغم مقررات کرونایی در یک مراسم تشییع جنازه شرکت کردهاند، گفت دادگستری این افراد را به دلیل تخلفشان متهم نکرد و جوانان از این موضوع سرخورده شدهاند.
اکنون ۲۳ سال از امضای آشتینامه و پایان سه دهه خشونت میان دو گروه پرتستان و کاتولیک در ایرلند میگذرد، اما این منطقه خودمختار از پادشاهی بریتانیا همچنان از نظر فرقهای به شدت دچار دوپارگی است. بسیاری از ملیگرایان کاتولیک آرزوی اتحاد با ایرلند را دارند اما اتحادیهگرایان پروتستان میخواهند در بریتانیا بمانند.