جنگندههای ارتش میانمار سه بار طی نیمه شب یکشنبه به روستاهای مناطق مرزی با تایلند حمله کردند.
بحران سیاسی در میانمار در پی گزارشی که از حملات هوایی ارتش به مناطق مرزی این کشور حکایت دارد وارد مرحله تازهای شده است.
آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی در این خصوص اعلام کرد که هزاران نفر از بیم حملات هوایی ارتش میانمار در طول مرزهای این کشور از محل سکونت خود گریخته و آواره شدهاند.
این اقدام ارتش که بیم فرار شمار زیادی از روستائیان ساکن در مناطق مرزی به تایلند را افزایش داده ابعاد تازه و نگران کننده ای به بحران موجود در میانمار بخشیده است؛ بحرانی که طی روزهای گذشته به دلیل شدت گرفتن اعتراضها و کشتار دهها غیرنظامی توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرد.
در گزارش آسوشیتدپرس آمده است که حملات هوایی عمدتا در مناطقی انجام شده که بخش بزرگی از ساکنان آنرا اقلیت قومی هند و چینی تبار موسوم «کارن» تشکیل میدهند.
این حملات در پی سرکوبهای خونین معترضان به کودتای اول فوریه تنش در میانمار را که هماکنون توسط نظامیان اداره میشود، تشدید کرده است.
برخورد حاکمان نظامی با معترضان چندی است که خشنتر شده است؛ به نحوی که روز شنبه در پی کشته شدن بیش از ۱۰۰ تظاهرکننده و عضو جنبش دموکراسی خواهی در این کشور، مرگبارترین روز پس از شروع اعتراضها به کودتا لقب گرفت.
از سوی دیگر آسوشیتدپرس در گزارش خود به نقل از داو اوبناک، یک عضو «فری برما رنجرز» Free Burma Rangers، آژانس امدادی و بشردوستانه ارائه دهنده کمکهای پزشکی و سایر خدمات به روستانشینان، جنگندههای ارتش میانمار سه بار طی نیمه شب یکشنبه به روستاهای مناطق مرزی با تایلند حمله کردند.
به گزارش این آژانس امداد رسان در میانمار، حملات هوایی ابتدای هفته سبب شده تا حدود ۲ هزار و پانصد تن از ساکنان روستاهای منطقه به استان شمالی «مای هونگ سون» در تایلند بگریزند.
پرایوت چان اوچا، نخست وزیر تایلند روز دوشنبه در سخنانی بروز مشکلاتی در مرزهای غربی کشورش بواسطه ورود پناهجویان از میانمار را تایید کرد و گفت که دولت تحت ریاست خود را برای هجوم احتمالی شمار بیشتری از پناهجویان آماده میکند.
وی در ادامه تاکید کرد که کشورش تمایل ندارد به مقصد موج گستردهتری از مهاجران و پناهجویان تبدیل شود اما در عین حال نمیتواند حقوق بشر را نیز نادیده بگیرد.
نخست وزیر تایلند در پاسخ به سوالی درباره افرادی که قبلاً به تایلند گریختهاند، گفت: «ما مکان هایی را برای این افراد آماده کرده ایم، اما در حال حاضر نمی خواهیم فراتر از این رفته و در مورد آماده سازی مراکز نگهداری پناهجویان صحبت کنیم.»
ویدیویی که روز یکشنبه از وضعیت روستائیان ساکن در مرز تایلند منتشر شد گروهی از این شهروندان میانمار از جمله تعدادی زن و کودک را نشان می داد که پس از فرار از خانه و کاشانه خود در یک منطقه پاکسازی شده جنگلی پناه گرفته و در حال استراحت بودند.
در این ویدیو همچنین به وضوح قابل مشاهده بود که افراد یاد شده برخی از اموال و داشتههای خود را در بستهها و سبدهایی با خود حمل میکردند.
به گزارش آژانس امدادرسانِ «فری برما رنجرز» جدا از آوارگانی که به سوی تایلند میگریزند حدود ۱۰ هزار نفر از اعضای قبایل کارن نیز از خانه و کاشانه خود گریخته و به ایالت «کایین» در جنوب میانمار پناه بردهاند.
گفته میشود که بمباران مناطق تحت سکونت اقلیت کارن در پاسخ به حمله خونین شبه نظامیان موسوم به ارتش آزادیبخش ملی کارن به یک پایگاه نظامی دولت میانمار صورت گرفته است.
این گروه شبه نظامی مدتها است که در راه مطالبه خودگردانی بیشتر برای اقلیت قومی کارن با ارتش میانمار در حال نبرد است.
این بحران در حالی به موازات اعتراضها به سرنگونی دولت آنگ سان سوچی بر تنشهای موجود در میانمار افزوده است که تظاهرات شهروندان بر ضد کودتای اول فوریه تا روز یکشنبه بیست و هشتم مارس به گفته یک سازمان کمک به زندانیان سیاسی دست کم ۴۵۹ کشته برجای گذاشته بود.
سرکوب خونین معترضان تنها در روز شنبه ۱۱۴ کشته در سراسر میانمار برجای گذاشت که به گزارش نهادهای حقوق بشری تعداد زیادی کودک در میان قربانیان دیده شدند.