تقریبا یک هفته پیش از حادثه کانال سوئز، دولت سوریه بهای بنزین را ۵۰ درصد افزایش داده بود.
در پی انسداد ۶ روزه کانال سوئز و تاخیر ورود یک نفتکش به بنادر سوریه، دمشق از جیرهبندی نفت و فرآورده نفتی در این کشور خبر داد.
به گفته مقامهای دولت سوریه، این کشور در حال حاضر برای جلوگیری از قحطی نفت و بنزین، توزیع سوخت به پمپهای بنزین را محدود کرده است.
سوریه که از سال ۲۰۱۱ درگیر جنگ داخلی است تقریبا یک هفته پیش از انسداد کانال سوئز و به گل نشستن کشتی اورگرین، بهای بنزین را ۵۰ درصد افزایش داده بود. منابع سوختهای فسیلی سوریه به دلیل ناامنی، جنگ و کاهش واردات در یک دهه گذشته بهشدت کاهش یافته است.
ایران بزرگترین تامینکننده نفت و گاز کشور جنگ زده سوریه است.
وزارت منابع نفت و مواد معدنی سوریه روز شنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد: «تا بازگشت به شرایط عادی، توزیع مازوت و بنزین جیره بندی میشود تا مطمئن شویم که ارائه خدمات ضروری ادامه مییابد و منابع موجود تا طولانیترین مدت ممکن برای استفاده باقی خواهد ماند.»
بسام طعمه، وزیر نفت سوریه در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد یک نفتکش حامل ۴۰۰هزار بشکه نفت که قرار بود هفته گذشته وارد بندر بانیاس شود در کانال سوئز گیرافتاده و در صورت ادامه وضع موجود باید عبور از دماغه امید نیک به مدیترانه بازگردد.» آقای طعمه تاکید کرد «سوریه نفت خود را از ایران وارد میکند» و به این ترتیب بهنظر میرسد نفتکش گرفتار در کانال سوئز حامل نفت ایران است.
سوریه پیش از آغاز جنگ داخلی در دهه گذشته و با توجه به استخراج نفت در برخی مناطق عمدتا کردنشین شمال در زمینه سوخت استقلال نسبی داشت. با این حال جنگ داخلی منابع نفتی را از کنترل دولت خارج کرد. استخراج و پالایش نفت در سالهای گذشته میان گروههای مسلح از داعش گرفته تا نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) دست به دست شده است. در حال حاضر به نظر میرسد شبهنظامیان تحت حمایت ترکیه بیشترین چاههای نفت را کنترل میکنند.