یک سوم از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی اذعان داشتهاند که به این دلیل دست به انتشار اطلاعات نادرست زدهاند که به اشتباه فکر میکردند که محتوای منتشر شده درست و واقعی است.
نتایج یک تحقیق تازه نشان میدهد که نیمی از اطلاعات نادرست و گمراه کننده منتشر شده در فضای مجازی به دلیل عدم توجه کاربران به اشتراک گذاشته میشوند.
در گزارشی که لابراتوار رسانه، وابسته به موسسه فناوری ماساچوست در ایالات متحده آمریکا از نتایج این تحقیق منتشر کرده آمده است که حدود ۵۰ درصد از پنج هزار کاربر شرکت کننده در تحقیق گفتهاند که به شکل غیرعمد دست به انتشار اطلاعات نادرست زده اند زیرا نمیدانستند چه چیزی را به اشتراک میگذارند.
از سوی دیگر یک سوم از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی اذعان داشتهاند که به این دلیل دست به انتشار اطلاعات نادرست زدهاند که به اشتباه فکر میکردند که محتوای منتشر شده درست و واقعی است.
بر اساس این تحقیق تنها ۱۶ درصد از کاربران وب شرکت کننده در این نظرسنجی با اطلاع کامل از نادرست بودن اطلاعات به اشتراک گذاشته شده اقدام به انتشار آن کردهاند.
پروفسور دیوید راند، استاد دانشگاه ام آی تی در این خصوص به یورونیوز گفت که کاربران بیشتر به دلیل نوع طراحی پلتفرمهای آنلاین در اشتراک اطلاعات نادرست دچار بیدقتی و سهلانگاری میشوند.
این استاد دانشگاه ام آی تی همچنین افزود: وقتی به شبکههای اجتماعی رجوع میکنید معمولا سرعت وب نوردی شما بالا است و ممکن است که بیشتر برای تفنن و یا ریلکس شدن به این محیطها وارد شده باشید.
پروفسور راند در این خصوص تصریح کرد: در این شرایط شما فراموش میکنید که کمی تعمل کنید و از خود بپرسید که آیا این واقعا درست به نظر میرسد؟
وی تاکید کرد: رسانه های اجتماعی عموما شما را نسبت به درستی و چیزهایی مثل «سطح تعهد ومیزان جلب اعتماد» بی توجه میکنند.
تحقیق لابراتوار رسانهِ موسسه فناوری ماساچوست همچنین نشان میدهد افراد هر زمان که به صورت مکرر و با توصیههای دقیق در معرض یادآوری و آگاهی قرار گیرند بیشتر به منابع خبری توجه میکنند.
پروفسور راند پیشنهاد میکند که شبکههای اجتماعی بایست بیشتر به کاربران یادآوری کنند تا اعتبار آنچه میخوانند و به اشتراک میگذارند را مورد بررسی قرار دهند.