NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

توقف تزریق واکسن آسترازنکا در چند کشور اروپایی دیگر؛ اداره دارویی اروپا نظر می‌دهد

واکسن کووید۱۹
واکسن کووید۱۹ Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

از سوی دیگر امانوئل ماکرون نیز اعلام کرد که تزریق واکسن آسترازنکا در این کشور حداقل تا روز سه‌شنبه بعدازظهر که آژانس دارویی اروپا نظر خود را ارائه کند به حالت تعلیق در می‌آید.

آگهی

کشورهای بزرگ اروپایی امروز دوشنبه ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) به جمع کشورهایی پیوستند که از هفته گذشته اقدام به توقف تزریق واکسن تولیدی شرکت آسترازنکا کرده بودند.

فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا امروز اعلام کردند که واکسیناسیون با این واکسن را به طور موقت متوقف خواهند کرد. ایرلند و هلند نیز روز گذشته اعلام کرده بودند که در پی گزارش چند مورد جدی لختگی خون پس از تزریق این واکسن، استفاده از آن را متوقف می‌کنند.

تصمیم شماری از کشورهای اروپایی برای تعلیق استفاده از واکسن آسترازنکا واکنش اداره دارویی اروپا و سازمان جهانی بهداشت را به دنبال داشت.

با آن که آسترازنکا در فهرست واکسن‌های مورد تأیید اتحادیه اروپا برای بیماری کروناست، اما از هفته گذشته اتریش، دانمارک، نروژ و چند کشور دیگر تزریق این واکسن را به طور موقت متوقف کرده‌اند.

آژانس دارویی اروپا «جلسه اضطراری» تشکیل می‌دهد

اداره دارویی اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که به دنبال تعلیق استفاده از واکسن آسترازنکا در چند کشور اروپایی روز پنجشنبه برای بررسی این موضوع «جلسه اضطراری» تشکیل خواهد داد.

در بیانیه اداره دارویی اروپا آمده است که مزایایی تزریق واکسن آسترازنکا همچنان خطر احتمالی استفاده از آن را توجیه می کند. بنا به اعلام اداره دارویی اروپا، مستقر در آمستردام، کمیته ایمنی این نهاد روز سه شنبه جزئیات گزارش های دریافتی مبنی بر لختگی خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا را بررسی خواهد کرد.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه تشکیل جلسه می‌دهند

از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد که کارشناسان این سازمان روز سه شنبه درباره ایمنی واکسن آسترازنکا تشکیل جلسه خواهند داد. تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت که گروهی از کارشناسان این نهاد داده های موجود را بررسی کرده اند و با اداره دارویی اروپا در «ارتباط تنگاتنگ» هستند.

سازمان جهانی بهداشت همچنین توصیه کرده است که کشورها به روند واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا ادامه بدهند.

مقامات بهداشتی آلمان امروز دوشنبه ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) اعلام کردند که تزریق واکسن کووید آسترازنکا را متوقف می کنند. دلیل اصلی گزارش‌هایی است که درباره تشکیل لخته خون روی چند شهروند این کشور بدست آمده است.

وزارت بهداشت آلمان پیش از این گفته بود که لغو تزریق واکسن آسترازنکا تنها جنبه «احتیاطی» دارد.

دولت آلمان اعلام کرد که این تصمیم به توصیه موسسه پاول ارلیش، تنظیم کننده مقررات واکسیناسیون این کشور گرفته شده است که خواستار تحقیقات بیشتر در این مورد است. در بیانیه وزارت بهداشت آلمان تاکید شده است که آژانس دارویی اروپا تصمیم می‌گیرد که آیا اطلاعات جدید بر مجوز واکسن تاثیر خواهد گذاشت و اگر تاثیر می‌گذارد چگونه؟ وزارت بهداشت جزییات درباره شهروندانی که لختگی خون در آنها پس از تزریق یافت شده، نداده است.

از سوی دیگر امانوئل ماکرون نیز اعلام کرد که تزریق واکسن آسترازنکا در این کشور حداقل تا روز سه‌شنبه بعدازظهر که آژانس دارویی اروپا نظر خود را ارائه کند به حالت تعلیق در می‌آید.

پیش از این مرکز امداد و آتش نشانی فرانسه اعلام کرد از تزریق این واکسن به امدادگران و آتش نشانان خودداری خواهد کرد. سازمان دارویی ایتالیا نیز اعلام کرده که تصمیم مشابهی گرفته است.

روز یکشنبه نیز دولت هلند واکسیناسیون آسترازنکا را تنها برای دو هفته به حال تعلیق در آورده و گفته که این اقدامی احتیاطی و پیشگیرانه را برای بررسی دقیق‌تر موضوع انجام می‌دهد.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی

دکتر رونان گلین، معاون ارشد سازمان پزشکی ایرلند روز یکشنبه ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) گفت: «ما هنوز به این نتیجه نرسیده‌ایم که واقعا پیوندی میان واکسن آسترازنکا و موارد گزارش شده وجود دارد یا نه. با این حال، با توجه به اصول احتیاطی و تا زمان دریافت اطلاعات بیشتر، كمیته مشورتی ایمن‌سازی ملی توصیه می‌كند که تزریق این واکسن کرونا در ایرلند به طور موقت، متوقف شود.»

وزارت بهداشت هلند نیز گفت که این اقدام به دنبال گزارش شش مورد جدید آمبولی (لختگی داخلی خون) و کاهش سطح پلاکت‌های خون در افراد زیر ۵۰ سال پس از واکسیناسیون آسترازنکا در دانمارک و نروژ انجام شده است.

با این حال، سازمان دارویی هلند تأکید کرد که هنوز هیچ ارتباطی بین موارد یاد شده با واکسن آسترازنکا ثابت نشده است. وزارت بهداشت هلند نیز اعلام کرد هیچ موردی از این نمونه در افراد واکسینه شده در این کشور مشاهده نشده است.

تصمیم هلند و ایرلند یک روز پس از آن اعلام شد که شرکت داروسازی آسترازنکا میزان تحویل دُزهای سفارش اتحادیه اروپا را کاهش داد. این اقدام آسترازنکا واکنشی به اقدام اتحادیه اروپا در تحمیل محدودیت‌های صادراتی برای محصولات این شرکت بوده است. سخنگوی آسترازنکا به خبرگزاری فرانسه گفت: «آسترازنکا از این که با وجود تلاش خستگی‌ناپذیر پرسنل خود نمی‌تواند پاسخگوی تمام سفارش اتحادیه اروپا باشد، متأسف است.»

آگهی

وی گفت که این گروه صنعتی در مواجهه با مشکلات تولید و تأمین سفارش اروپا تصمیم گرفته بود از سایت‌های تولیدی خود در خارج از اتحادیه اروپا استفاده کند و افزود: «متأسفانه محدودیت‌های صادراتی باعث کاهش تحویل در سه ماهه اول و احتمالاً سه ماهه دوم سال جاری (میلادی) خواهد شد.»

این شرکت برای تحویل ۱۰۰ میلیون دُز در نیمه اول سال برنامه‌ریزی کرده است که قاعدتا باید ۳۰ میلیون دُز آن در سه ماهه اول و ۷۰ میلیون دُز دیگر آن در سه ماهه دوم سال جاری میلادی تحویل داده شود.

به دنبال مرگ زنی ۴۹ ساله در اتریش به دلیل تشکیل لخته‌های خونی در رگ‌هایش پس از واکسیناسیون آسترازنکا، مقامات بهداشتی این کشور استفاده از این واکسن را به حالت تعلیق درآوردند. در این کشور یک جوان ۳۵ ساله نیز پس از دریافت واکسن از همین نوع، به دلیل آمبولی ریوی در بیمارستان بستری شد.

استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، لتونی، دانمارک و نروژ نیز استفاده از این واکسن را به دلیل گزارش‌هایی در مورد لختگی پس از واکسیناسیون به حالت تعلیق درآوردند. با این حال مقامات بهداشتی گفتند که این اقدام برای «احتیاط» انجام می‌شود و هنوز هیچ ارتباط مستقیمی بین لختگی و آمبولی با واکسیناسیون ثابت نشده است.

آگهی

آژانس دارویی اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که هیچ مدرک و شاهدی دال بر پیوند میان این واکسن با بیماری دو فرد واکسینه شده در اتریش وجود ندارد. با این حال تمام این ماجراها تبلیغ منفی برای آسترازنکا، شرکت داروسازی چند ملیتی سوئدی-بریتانیایی است که با کمک دانشگاه آکسفورد، واکسن کووید تولید می‌کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نگرانی از موج سوم کرونا؛ رئیس کمیسیون اروپا بریتانیا را تهدید به توقف صادرات واکسن کرد

مسابقه با دوچرخه‌های عجیب و غریب در لاهه هلند؛ ویدیویی از به آب افتادن شرکت‌کنندگان

تدابیر جدید مقامات شهر ونیز برای مقابله با هجوم گردشگران بین‌المللی