NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نگرانی از موج سوم کرونا؛ رئیس کمیسیون اروپا بریتانیا را تهدید به توقف صادرات واکسن کرد

اورزولا فون در لاین در کنفرانس خبری
اورزولا فون در لاین در کنفرانس خبری Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوزفارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

اورزولا فن در لاین می گوید اروپا بزرگترین بحران قرن را تجربه می کند. او اعلام کرد برای خروج اتحادیه اروپا از بحران کووید تا تابستان، باید روند واکسیناسیون در قاره تسریع شود. رئیس کمیسیون همچنین از طرح گواهینامه کووید برای تسهیل سفرهای اروپایی ها سخن گفت.

آگهی

با افزایش آمار مرگ و میر و مبتلایان به بیماری کووید در اتحادیه اروپا تنش بر سر توزیع و صادرات واکسن های کووید بالا گرفته است.

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون این اتحادیه، چهارشنبه گفت که اروپا در آستانه موج سوم کرونا قرار دارد و اتحادیه اروپا شاید مجبور شود صادرات واکسن به بریتانیا، را متوقف کند تا بتواند واکسن ها را برای شهروندان اتحادیه مصرف کند.

وی تاکید کرد این اقدام برای توقف موج سوم شیوع ویروس کرونا در اتحادیه اروپا الزامی است.

خانم فن در لاین در ساختمان کمیسیون اروپا به خبرنگاران گفت: « اتحادیه اروپا بحران قرن را تجربه می کند. می بینیم که موج سوم در بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال شکل گیری است و می دانیم که باید روند واکسیناسیون را تسریع کنیم.» 

اتحادیه اروپا برای تسریع روند واکسیناسیون در کشورهای اروپایی، به همه ۲۷ کشور عضو اجازه داده است تا از تمام واکسن ها از جمله واکسن اسپوتنیک روسی و سینوواک چینی نیز استفاده کنند.

رئیس آلمانی کمیسیون اروپا با انتقاد از روند صادرات واکسن آسترازنکا از بریتانیا به اتحادیه اروپا گفت: « مدتهاست که منتظریم که بریتانیایی ها دُزهای خریداری شده اتحادیه اروپا را تحویل دهند.»

فن در لاین در ادامه گفت: «اگر این وضعیت تغییر نكند باید در مورد چگونگی صادرات به كشورهای تولیدكننده واكسن، بریتانیا، تأمل كنیم. ما در مورد اینکه آیا صادرات به کشورهایی که میزان واکسیناسیون بسیار بالاتری از ما دارند، تأمل بیشتری خواهیم کرد.»

سخنان رئیس کمیسیون اروپا در حالی ایراد می شود که در دو روز گذشته ۱۶ کشور عضو اتحادیه اروپا تزریق واکسن بریتانیایی آسترازنکا را به دلیل «خطرات لختگی خون» به حالت تعلیق درآورده اند.

این در حالی است که بیش از ۶۰ درصد واکسن های خریداری شده کشورهایی چون فرانسه و هلند، این واکسن بریتانیایی است. بخشی از کارخانه های تولید واکسن های کووید آسترازنکا و فایزر در نزدیکی بروکسل، پایتخت اتحادیه اروپا، قراردارند.

گواهی‌نامه کووید برای تسهیل مسافرت اروپایی‌ها

رئیس کمیسیون اروپا همچنین روز چهارشنبه برنامه « گواهی نامه یا گذرنامه کووید» برای تسهیل سفر اروپایی ها در تابستان را ارائه داد. در صورت تصویب طرح جدید، ۴۵۰ میلیون شهروند اتحادیه اروپا اجازه خواهند داشت چه واکسن را تزریق کرده باشند یا نه بصورت آزادانه در داخل اتحادیه اروپا سفر کنند.

گفته می شود که طبق این طرح شهروندانی که واکسینه شده و یا آنهایی که نتیجه تست کوویدشان منفی شده است می توانند آزادانه سفر کنند.

این طرح قرار است هفته آینده در اجلاس سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا مورد بحث و بررسی قرار گیرد. این موضوع هفته هاست که مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اثبات شده است که رهبران اروپایی اختلافات زیادی در این باره دارند.

کمیسیون اروپا تضمین کرده است در گواهینامه‌های مسافرتی کووید، اطلاعات شخصی و داده های شخصی شهروندان کاملا محفوظ خواهد ماند. همچنین اورزولا فن در لاین چهارشنبه گفت که گواهی ها در قالب دیجیتال صادر می شوند تا از طریق گوشی‌های هوشمند قابل ارائه باشد.

کمیسیون اروپا می گوید هنگامی که سازمان بهداشت جهانی پایان شیوع بیماری کووید۱۹ را اعلام کرد تمام گواهینامه ها به حالت تعلیق در خواهند آمد.

برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه این طرح را تبعیض آمیز خوانده اند.

آگهی

فرانسه می گویند روند توزیع و تزریق واکسن در اتحادیه اروپا عادلانه پیش نمی رود و به همین دلیل نمی توان طرح هایی از این دست را به تصویب رساند.

براساس اطلاعات جمع آوری شده توسط مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل همه گیری کرونا، کمتر از ۵ درصد شهروندان اروپایی تاکنون واکسینه شده اند. با این وجود رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت اطمینان دارد تا پایان تابستان بیش از هفتاد درصد شهروندان اروپایی واکسینه خواهند شد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آیا توقف تزریق واکسن آسترازنکا منطقی است؟

توقف تزریق واکسن آسترازنکا در چند کشور اروپایی دیگر؛ اداره دارویی اروپا نظر می‌دهد

ابراز نگرانی عمیق اتحادیه اروپا نسبت به گسترش برنامه‌ هسته‌ای ایران همزمان با نشست شورای حکام