کشف حمام قرن دوازدهمی از درون یک میخانه در شهر سویل اسپانیا

کشف حمام قرن دوازدهمی از درون یک بار در سویل اسپانیا
کشف حمام قرن دوازدهمی از درون یک بار در سویل اسپانیا   -  Copyright  AFP
نگارش از یورونیوز فارسی

نام این بار «خیرالدا» است که از مناره بزرگ مسجد جامع شهر سویل در دوران اسلامی وام گرفته شده؛ مناره‌ای که سپس به برج بلند ناقوس کلیسای بزرگ شهر سویل تغییر هویت پیدا کرد.

عملیات تعمیر و نوسازی میخانه‌ای قدیمی در شهر سویل اسپانیا که تابستان گذشته آغاز شده بود به کشف عجیب و غیرمنتظره منجر شد.

در جریان این عملیات یک حمام قرن دوازدهمی به صورت تقریبا دست نخورده با نقاشی‌ها و تزئینات دوران اسلامی از درون این بار سربرآورد.

اولین نشانه‌های این کشف حیرت انگیز که با چند ضربه پُتک هویدا شد یک نورگیر سقفی ستاره‌ای شکل بود. آلوارو خیمِنِز، باستانشناسی که به دلیل قرار گرفتن این میخانه در یک منطقه حفاظت شده تاریخی و نزدیک به کلیسای بزرگ شهر سویل مامور نظارت بر عملیات بازسازی شده بود کشف حمام قرن دوازدهمی را غیرمنتظره و شگفت انگیز توصیف می‌کند.

در ادامه این عملیات ۸۷ نورگیر سقفی ستاره و هشت ضلعی شکل دیگر که سقف این بار با سبک معماری عربی و دیوارهای کاشی کاری شده را مزین کرده بودند، کشف شد.

CRISTINA QUICLER/AFP or licensors
نورگیرهای سقفی ستاره‌ای و هشت ضلعی شکل در سقف حمامCRISTINA QUICLER/AFP or licensors

نام این بار «خیرالدا» است که از مناره بزرگ مسجد جامع شهر سویل در دوران اسلامی وام گرفته شده؛ مناره‌ای که سپس به برج بلند ناقوس کلیسای بزرگ شهر سویل تغییر هویت پیدا کرد.

با کشف نخستین نشانه‌های این بنای باستانی عملیات ادامه پیدا کرد و جزئیات بیشتر این بنا از جمله نقاشی‌ و تزئین‌های هنری روی دیوار سالن اصلی به مساحت دویست متر مربع نگاه‌ها را به خود خیره کرد. در ادامه حمامی با سالن‌های حرارت سرد، ولرم و گرم شناسایی و کشف شد.

نقاشی‌ها، مجسمه‌ها و تزئینات دیواری این حمام‌های حرارتی که بیش از ۸۰۰ سال قدمت دارند به لطف دقت و وسواس یک معمار قرن بیستمی به نام ویسنته تراور حفظ شده و دست نخورده باقی مانده‌‌اند.

این معمار اسپانیایی سال ۱۹۲۸ هنگام ساخت دو طبقه اضافی روی این بنا تزئینات یاد شده را به شکلی درست و اصلی پنهان کرده بود.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

مطالب مرتبط