NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اسرائیل اهدای واکسن کووید را متوقف کرد

واکسن‌های اهدایی اسرائیل به گوآتمالا رسید
واکسن‌های اهدایی اسرائیل به گوآتمالا رسید Copyright Moises Castillo/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
Copyright Moises Castillo/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
نگارش از یورونیوز
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مقام‌های فلسطینی می‌گویند اسرائیل در مقام دولت اشغالگر، موظف به تامین نیازهای درمانی شهروندان مناطق تحت اشغال است.

آگهی

یک روز پس از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم اسرائیل برای ارسال «داوطلبانه» واکسن کووید-۱۹ به کشورهای خارجی، بنی گانتس، وزیر دفاع کابینه ائتلافی بینامین نتانیاهو اعلام کرد اجرای این برنامه پیشاپیش متوقف شده است.

روز چهارشنبه رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند تل آویو به ۱۹ کشور، از جمله جمهوری چک، هندوراس و گواتمالا ۵هزار دوز واکسن کووید مدرنا هدیه می‌دهد. این اقدام از سوی برخی رسانه‌ها،نشانه بده بستان با کشورهایی توصیف شده بود که از پایتختی بیت‌المقدس (اورشلیم) برای اسرائیل حمایت می‌کنند.

این تصمیم با انتقاد تند فلسطینی‌ها روبه‌رو شد. مقام‌های فلسطینی می‌گویند اسرائیل در مقام دولت اشغالگر، موظف به تامین نیازهای درمانی شهروندان مناطق تحت اشغال است.

پس از این انتقادها، خبرگزاری دولتی «کان» اسرائیل اعلام کرد دادستان خواستار شفافیت بیشتر درباره اهدای واکسن شده است.

به گزارش رویترز بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل با انتشار یک پیام توییتری گفت من از تصمیم توقف اهدای واکسن به کشورهای دیگر استقبال می‌کنم. آقای گانتس برای رویارویی دوباره با بنیامین نتانیاهو در انتخابات پارلمانی زودهنگام در ماه آینده آماده می‌شود.

اسرائیل پیشتاز واکسیناسیون کرونا در جهان است و تاکنون به حدود نیمی از جمعیت ۶ میلیونی خود دست‌کم یک دوز واکسن تزریق کرده است. این در حالی است که تل‌ آویو با این توجیه که فلسطینی‌ها مسئول نظام درمان خودشان هستند،‌ تنها ۲۰۰۰ دُز واکسن به شهروندان بی‌دولت فلسطینی ساکن اراضی اشغالی واکسن داده است.

هندوراس، یکی از متحدان اسرائیل پیشاپیش و قبل از توقف برنامه اهدای واکسن اسرائیلی، ۵۰۰۰ دوز واکسن مدرنا از این کشور تحویل گرفته است.

دفتر نخست وزیر راست‌گرای اسرائیل هنوز واکنشی به توقف این برنامه «دیپلماتیک» نشان نداده است. بنیامین نتانیاهو پیشتر و با این استدلال که مقداری مازاد واکسن مدرنا در این کشور وجود دارد، از برنامه اهدای واکسن کووید-۱۹ به دولت‌های دیگر حمایت کرده بود.

این درحالی است که بنی‌ گانتس، رهبر جریان میانه‌روی آبی سفید، گفته بود چنین تصمیمی باید در یک فرایند روشن اتخاذ شود و نتانیاهو به تنهایی در جایگاه چنین کاری نیست.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

قانون ماسک زدن اجباری در فضای باز در اسرائیل لغو می‌شود

کرونا و چالش‌های ژئوپولیتیک اروپا؛ بحث خرید واکسن روسی و چینی بالا گرفت

سایه جنگ در غزه بر انتخابات آمریکا؛ جو بایدن می‌تواند بین حماس و اسرائيل آتش‌بس برقرار کند؟