اتحادیه اروپا اعلام کرده است برای کنترل شیوع ویروس کرونا قصد دارد به شهروندانی که واکسن کووید دریافت می کنند، گذرنامه واکسیناسیون بدهد. سازمان بهداشت جهانی می گوید لزوما معلوم نیست که دریافت کنندگان واکسن کووید عامل انتقال بیماری نباشند.
اتحادیه اروپا قصد دارد برای کنترل شیوع ویروس کرونا و انهدام کامل آن، به شهروندانی که تحت واکسیناسیون قرارگرفته اند، «گذرنامه واکسن کووید-۱۹» صادر کند.
گذرنامه واکسیناسیون اما مخالفان فراوانی در اروپا دارد. انتشار خبری مبنی بر اعطای گذرنامه واکسن کووید به شهروندان اروپایی، باعث شد تا مخالفان واکسیناسیون در دانمارک به خیابان ها بیایند.
یکی دیگر از مخالفان اصلی پاسپورت واکسن کووید-۱۹، «سازمان بهداشت جهانی» است. این سازمان می گوید هنوز «اطمینانی نیست که واکسن کووید بطور کامل با انتقال ویروس مقابله کند.»
گذرنامه های واکسن که برخلاف نامشان بیشتر شبیه یک گواهی نامه رانندگی خواهند بود تا پاسپورت، قرار است در بدو ورود شهروندان به رستورانها، بارها، جشنواره ها و هواپیماها کنترل شوند. این خواست کنونی اتحادیه اروپاست.
مخالفان «گذرنامه واکسن کووید» چه می گویند
مخالفان اما این روش کنترل را کاملا تبعیض آمیز می خوانند. آنها می گویند چنین روندی مغایر با حقوق بشر است. چرا که بین شهروندانی که واکسن زده و بقیه شهروندان تبعیض قائل می شود و نهایتا بنوعی به اختلاف طبقاتی و اجتماعی گسترده دامن می زند. خصوصا اینکه با توجه به پیش بینی سازمان بهداشت جهانی بسیاری از شهروندان کشورهای فقیر و در حال توسعه امکان دریافت واکسن کرونا تا پیش از سال ۲۰۲۴ را نخواهند داشت.
استدلال حامیان اعطای گذرنامه واکسن کووید چیست؟
همزمان حامیان اعطای گذرنامه واکسن کووید معتقدند که نهایتا برای کنترل و شکست کامل ویروس کرونا نیاز به آمارهای دقیق دارند و تبعا فهرست شهروندانی که واکسن دریافت کرده اند می تواند کمک فراوانی در این زمینه بکند. همچنین این گذرنامه ها شاید آن دسته از «مخالفان واکسیناسیون» را نیز قانع کند تا خود را واکسینه کنند. از سوی دیگر تعطیلی رستوران و بارها و کاهش آمار سفرهای هوایی و زمینی اقتصاد جهان را با بحرانی بی سابقه روبرو کرده است. گذرنامه واکسن کووید می تواند کمک کند تا دست کم میلیون ها نفری که واکسن دریافت کرده اند به صنایع مختلف از جمله توریسم رونقی دوباره بدهند.