آخرین اخبار و اطلاعات کرونا در اروپا؛ از مقررات ورود و خروج‌ مرزی تا تمدید محدودیت‌ها

واکسیناسیون کرونا در ایتالیا
واکسیناسیون کرونا در ایتالیا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از مسعود سالاری
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کمیسیون اروپا این درخواست را با نامه به اطلاع مقامات بلژیک، دانمارک، فنلاند، آلمان، مجارستان و سوئد رسانده و گفته است که اقدامات اعمال شده در این کشورها به نسبت ابعاد شیوع کرونا، «نامتناسب» و «ناموجه» است.

آگهی

در حالی که شمار فوتی‌های کرونا در جهان از ۲ میلیون و پانصد هزار نفر گذشته، همچنان گزارش‌های نگران‌کننده‌ای از میزان شیوع ویروس این بیماری و انواع جهش‌یافته آن در کشورهای مختلف اروپا منتشر می شود.

جمهوری چک در روزهای اخیر با افزایش شمار بیماریان مبتلا به کووید۱۹ با کمبود امکانات بیمارستانی روبرو بوده، به طوری که تخت‌های بیمارستانی در بخش مراقبت‌های ویژه و احیا، به ویژه در غرب این کشور در آستانه اشباع است.

اپلیکیشن یورونیوز را از اپل استور دانلود کنید

مقامات فرانسوی نیز از رشد نگران‌کننده موارد ابتلا به نوع بریتانیایی ویروس کرونا در روزهای اخیر خبر داده و گفته‌اند که این موارد تا ۲۵ درصد افزایش داشته ‌است. وزیر بهداشت فرانسه روز چهارشنبه ۲۴ فوریه (۶ اسفند) به شهر دنکرک سفر کرده تا وضعیت را بررسی کند. میزان ابتلا به کرونا در دنکرک واقع در شمال فرانسه چهار برابر میانگین کشوری است و شهردار این شهر به دولت پیشنهاد داده تا قرنطینه کامل وضع کند.

هشدار کمیسیون اروپا به شش کشور

هنوز تحول بزرگی در وضعیت رفت و آمد میان کشورهای اروپایی در شرایط کرونا به وجود نیامده است، اما کمیسیون اروپا به شش کشور عضو اتحادیه هشدار داده است تا برخی از محدودیت‌ها و مقررات ورود و خروج‌ مرزی و بندری و نیز سایر اقدامات مربوط به کووید۱۹ را که در قلمرو خود انجام داده‌اند،  لغو کنند.

کمیسیون اروپا می‌گوید این گونه اقدامات مانع از حرکت آزادانه شهروندان و کالاها در میان کشورهای عضو اتحادیه می‌شود.

کمیسیون اروپا این درخواست را با نامه به اطلاع مقامات بلژیک، دانمارک، فنلاند، آلمان، مجارستان و سوئد رسانده و گفته است که اقدامات اعمال شده در این کشورها به نسبت ابعاد شیوع کرونا، «نامتناسب» و «ناموجه» است.

این شش کشور از زمان دریافت نامه کمیسیون در روز دوشنبه ۲۲ فوریه، ده روز فرصت دارند تا به درخواست کمیسیون عمل کنند. بر پایه قوانین اتحادیه اروپا، اگر کشورهای عضو اقدامات لازم خواسته شده را انجام ندهند، کمیسیون می‌تواند اقدامات تنبیهی قانونی برای آنها در نظر بگیرد.

زیان ۲ میلیارد پوندی فرودگاه هیترو

فرودگاه هیترو لندن، پایتخت بریتانیا در سال ۲۰۲۰ پس از یک سال رکود شدید و کاهش ۷۳ درصدی مسافران به دلیل شیوع کرونا، اکنون چشم امید به تخفیف‌های مالیاتی دولت بسته تا بتواند بار دیگر کمر راست کند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

مسئولان این فرودگاه بزرگ اروپا همچنین امیدوارند تا به کمک امکانات کنترلی و تشخیصی مدرن بتوانند سفرهای داخلی و بین‌المللی را در این مکان احیا کرده و به اوج رونق پیشین برسانند.

بر پایه پیش‌بینی‌ها، فرودگاه هیترو در نیمه دوم سال جاری میلادی با حدود ۵۰ درصد ظرفیت خود کار خواهد کرد و شاهد رفت و آمد ۲۵ میلیون مسافر خواهد بود.

دانمارک؛ توصیه لغو سفر غیرضروری

دولت دانمارک که به شهروندان خود توصیه کرده از سفر غیر ضروری به خارج از کشور پرهیز کنند، این توصیه را تا ۵ آوریل تمدید کرد.

آسوشیتدپرس
کنترل در مرز دانمارک و آلمانآسوشیتدپرس

دولت دانمارک همچنین قوانین سختگیرانه برای سفرهای خارجی را که از تاریخ ۸ ژانویه به هدف مهار کرونا به اجرا گذاشته، تا ۲۸ فوریه تمدید کرده است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

دانمارک اعلام کرده به همه افرادی كه هر دو دُز واكسن کووید۱۹ را زده‌اند، «گواهینامه واكسن» می‌دهد. این کشور همچنین طرحی را برای صدور گذرنامه دیجیتال کووید۱۹ در دست دارد که افراد خارجی به کمک آن اجازه ورود آسان‌تر به کشور را خواهند یافت. این طرح قرار است ظرف سه یا چهار ماه آینده اجرایی شود.

دانمارک یکی از شش کشوری است که کمیسیون اروپا از دولتش خواسته تا محدودیت‌های رفت و آمد مرزی کرونایی را لغو کند.

ایتالیا ممنوعیت سفرهای بین ‌استانی را تمدید کرد

افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ در ایتالیا، دولت این کشور را وادار کرد تا ممنوعیت جاری برای سفرهای بین ‌استانی را تا ۲۷ مارس تمدید کند. ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا دستور تمدید این قانون موقت را با هدف جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر کرونا در کشور ابلاغ کرده است.

آگهی

ممنوعیت‌های سراسری کرونایی که دولت ایتالیا وضع کرده، قرار بود روز پنجشنبه منقضی شود. با این حال، مقامات ایتالیا می‌گویند هنوز در مورد این که برداشتن محدودیت‌ها مشکلی ایجاد نکند، متقاعد نشده‌اند.

تاکنون حدود ۲ میلیون و ۸۲۰ هزار نفر در ایتالیا به ویروس کرونا آلوده شده‌اند و این کشور هم اکنون در ردیف هشتمین کشور قربانی کرونا در جهان قرار دارد.

به فلیپبورد یورونیوز فارسی بپیوندید

کرونا بخش سفر و جهانگردی ایتالیا را نیز به شدت تحت تأثیر قرار داده است. ماه گذشته کمیسیون اروپا ۷۳.۰۲ میلیون یورو به آلیتالیا، بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی ایتالیا کمک کرد.

یونان محدودیت پروازهای ورودی را تمدید کرد

مقامات یونان محدودیت سفر برای ورود مسافران با پروازهای بین المللی و نیز شرایط قرنطینه اجباری مسافران ورودی را تا ۸ مارس تمدید کردند.

آگهی

پایگاه اطلاع‌رسانی منطقه شنگن با نقل این خبر از سازمان هواپیمایی کشوری یونان نوشت که شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و شنگن همچنان از ورود به این کشور منع خواهند شد. از سوی دیگر، بنا به تصمیم دولت یونان، در این مدت تنها مسافران ورودی از بریتانیا، سنگاپور، استرالیا، نیوزیلند، رواندا، کره جنوبی، تایلند، امارات متحده عربی و روسیه از مقررات قرنطینه اجباری معاف هستند.

آسوشیتدپرس
کرونا و فاصله‌گذاری اجتماعی در یونانآسوشیتدپرس

به جز این، کلیه مسافرانی که قصد دارند از هر کشور دیگری به یونان وارد شوند، از جمله مسافران کشورهای عضو اتحادیه اروپا، باید پس از ورود قرنطینه هفت روزه اجباری را رعایت کنند. در صورت مثبت بودن آزمایش کرونا، فرد مجبور است حداقل ۱۴ روز در قرنطینه بماند.

هفته گذشته، یونان و اسرائیل توافقنامه‌ای دو جانبه را با یکدیگر امضا کردند که بر پایه آن مسافران هر کشور در صورت استفاده از واکسن کووید۱۹ اجازه ورود به کشور دیگر را خواهند داشت. این تصمیم واکنش‌هایی را در اتحادیه اروپا به دنبال داشت، زیرا یونان بخشی از منطقه شنگن است و همه افرادی که به این کشور سفر می‌کنند می‌توانند بالقوه به کل قلمرو شینگن وارد شوند، در حالی که باقی کشورها چنین توافقی با اسرائیل ندارند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فرانسه برای مهار کرونا، مرزهای خود را به روی کشورهای غیراروپایی بست

آلمان مرزهای خود را با پنج کشوری که بیشترین آسیب را از کرونا دیده‌اند، می‌بندد

ویدئو؛ صف‌های طولانی کامیون‌ها فرانسه را ناچار به بازگشایی مشروط مرز بریتانیا کرد