سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان های بینالمللی مستقر در وین افزود که همکاریهای تهران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی «بر مبنای تعهدات پادمانی» ادامه خواهد یافت.
کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین شامگاه دوشنبه گفت که کلیه دسترسیهای تکمیلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات هستهای ایران از ساعت ۱۲ دوشنبه شب متوقف میشود.
سخنان کاظم غریب آبادی به دنبال تنشهای روز یکشنبه بین قوای مقننه و مجریه در ایران بر سر توافق اخیر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیان شد. وی گفت: «از ساعت ١٢ امشب چیزی به نام تعهدات فراتر از پادمان نداریم و دستورات لازم به تاسیسات هستهای صادر شده است.»
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین افزود که همکاریهای تهران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی «بر مبنای تعهدات پادمانی» ادامه خواهد یافت. به گفته وی تهران تنها «با لغو تحریمها به صورت عملی و ملموس» به اجرای مجدد نظارتهای تکمیلی تن خواهد داد.
ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پایان سفر دو روزه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران بر سر ساز و کار نظارت ها بر فعالیتهای هستهای به توافق دست یافتند. بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس واکنش تند نمایندگان مجلس شورای اسلامی را برانگیخت. اکثریت نمایندگان مجلس ایران روز دوشنبه بیانیه صادرشده را «تخلف» از مصوبه آذر ماه خود دانستند و رای به ارجاع این «تخلف» به قوه قضائیه دادند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
از سوی دیگر دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران شامگاه دوشنبه مذاکرات و توافقها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را «منطبق با قانون اساسی و قوانین کشور و به ویژه مصوبه شورای عالی امنیت ملی» دانست. در این بیانیه از سخنان برخی نمایندگان مجلس «به شدت» ابراز تاسف شده و تصمیم روز دوشنبه مجلس «غیرمنطقی و خلاف امنیت ملی» ارزیابی شده است.
بنا به اعلام دولت ایران دسترسی و بازرسی «فراپادمانی» طبق مصوبه مجلس انجام نخواهد شد اما تهران به مدت سه ماه اطلاعات نظارتی را ضبط میکند تا در صورت برآورده شدن خواستههای خود پس از سه ماه آنها را در اختیار آژانس قرار دهد. در این بیانیه آمده است که در صورت عدم برآورده شدن خواستههای ایران این اطلاعات «پاک خواهد شد».
در پایان این بیانیه با لحنی تهدیدآمیز خطاب به قوه مقننه آمده است: «اگر مجلس محترم شورای اسلامی چنین حرکت هوشمندانه ای را خلاف قانون خود می داند و قصد دارد بیانیه مشترک صادره را غیرفعال کند باید مسئولیت عواقب آن را نزد مردم بپذیرد و پاسخگوی همه هزینه های مترتب بر آن باشد.»
علی خامنه ای، رهبر ایران روز دوشنبه در دیدار با اعضای مجلس خبرگان گفت که اختلاف نظر بین دولت و مجلس «قابل حل» است. وی افزود که این اختلاف نظر باید با «همکاری» حل شود تا منجر به «دو صدایی» نشود. رهبر ایران قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها» را «قانون خوبی» توصیف کرد.