تحریم‌ها چه تاثیری بر گیمرهای ایرانی گذاشته است؟

گیمرهای ایرانی و تحریم‌ها علیه ایران
گیمرهای ایرانی و تحریم‌ها علیه ایران Copyright ATTA KENARE/AFP or licensors
Copyright ATTA KENARE/AFP or licensors
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

اگرچه تحریم‌های آمریکا علیه ایران مستقیماً صنعت بازی‌های کامپیوتری را هدف قرار نداده، اما در عمل گیمرهای ایرانی را با چالش‌های زیادی مواجه کرده است.

آگهی

اگرچه طرفداران بازی‌های رایانه‌ای ایرانی به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند اما گیمرها و علاقه‌مندان موفق شده‌اند تا راه‌کارهایی برای دورزدن این مشکلات پیدا کنند. از جمله استفاده از امکانات به اشتراک‌گذاری، استفاده از فیلترشکن و دسترسی به واسطه‌هایی که در خارج از ایران حضور دارند.

تحریم‌هایی که از سال ۲۰۱۸ به دستور دونالد ترامپ بر ایران اعمال شد، مستقیماً صنعت بازی‌های رایانه‌ای را هدف قرار نداده بود، اما ترس از پیگرد شرکت‌های بین‌المللی فعال در این حوزه را از ارائه خدمات به بازیکنان ایرانی بازداشته است.

واردات و قاچاق

گرچه همه‌گیری کووید-۱۹ تجارت جهانی را مختل کرده، اما فروشگاه‌های متهددی در تهران و سایر شهرها آخرین مدل‌های پلی استیشن سونی و ایکس باکس مایکروسافت را برای فروش عرضه می‌کنند. این در حالی است که نه شرکت سونی و نه شرکت مایکروسافت در ایران حضور رسمی ندارند. اجناس مربوط به بازی‌های رایانه‌ای بعضا به طور قاچاق از کشورهای همسایه وارد ایران می‌شوند.

به دلیل تحریم‌ها، گیمرهای ایرانی برای دسترسی آنلاین به خدمات مرتبط با بازی‌ها مجبور هستند از کارت‌های بانکی بین‌المللی یا قرضی و واسطه و نشانی‌های جعلی واقع در خارج از کشور استفاده کنند.

این در حالی است که طبق آمار شهریور ماه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در ایران حدود ۳۲ میلیون گیمر وجود دارد. بر اساس تحقیقات این بنیاد، پرطرفدارترین بازی‌ها سری بازی های فوتبال پی‌ای‌‌اس، جنگ قبیله‌ها، فیفا، ندای وظیفه و پلیرآن‌ناونز بتل‌گراند است.

اکانت‌های مشترک

فروشگاه‌های بازی‌های رایانه‌ای معمولا با استفاده از فیلترشکن اکانت‌هایی را با نشانی‌های اینترنتی واقع در خارج از ایران درست می‌کنند. سپس این اکانت‌ها را با استفاده از گزینه اشتراک‌گذاری در اختیار چندی بازیکن قرار می‌دهند.

برخی از بازیکنان به واسطه‌های واقع در خارج از کشور دسترسی دارند. این واسطه‌ها با فروش گیفت کارد یا کارت هدیه به بازیکنان اجازه می‌دهند از طریق حساب‌های خود خرید کنند.

اشتراک ماهیانه

روش دیگر بهره‌مندی از بازی‌ها استفاده از اشتراک‌های ماهیانه آنلاین، نظیر «گیم پس» است ولی این روش نیز نیاز به استفاده از فیلترشکن و کارت خرید بین‌المللی دارد. این در حالی است که استفاده از فیلترشکن و کندی اینترنت در ایران معمولا به معنای کیفیت بازی پایین است.

شرکت‌های بازی نظیر مایکروسافت یا اپیک گیمز یا رایوت گیمز قوانین سختگیرانه‌ای نسبت به بازیکنان ایرانی دارند و بعضا بدون ارائه دلیل اکانت‌ آنها را مسدود می‌کنند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

وزارت دادگستری آمریکا ۱۰ ایرانی را به «دور زدن» تحریم‌ها علیه تهران متهم کرد

«هتل آتاری»؛ بهشت علاقه‌مندان به بازی‌های خاطره انگیز

مبلغان بازی‌های ویدئویی و اینترنتی؛ رقیبان اینفلوئنسرهای اینستاگرامی