اسرائیل طرح خرید جنگندههای پیشرفته از آمریکا را تصویب کرد

اسرائیل در ساعات پایانی روز یکشنبه طرحی را برای تقویت نیروی هوایی خود تصویب کرد که بر اساس آن، میلیاردها دلار برای خرید تسلیحات و تجهیزات پیشرفته نظامی از آمریکا در نظر گرفته شده است.
طرح خرید تجهیزات پیشرفته نظامی از آمریکا به ارزش ۹ میلیارد دلار پس از سه سال در جلسه هفت ساعته کابینه اسرائیل به تصویب رسید.
در جلسه وزیران دولت اسرائیل تصویب شد تا این کشور بالگردها و هواپیماهای جنگی F-35 و F-16 و هواپیماهای پیشرفته سوخت رسانی را از آمریکا خریداری کند.
به گزارش تلویزیون دولتی KAN، وزارت دارایی اسرائیل با این طرح مخالف کرده است. وزارت دارایی اسرائیل معتقد بوده است که تل آویو برای تأمین بودجه این طرح، نیاز به گرفتن وام از بانک های آمریکایی دارد که این اتفاق به معنای کاهش کمک مالی سالیانه واشنگتن به تل آویو خواهد بود.
ناظران بینالمللی با اشاره به کمک نظامی ۳۸ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل در طول ۱۰ سال، از واشنگتن به عنوان بزرگترین حامی نظامی تل آویو یاد میکنند.
پیش از این و به هنگام امضای توافق میان اسرائیل و امارات عربی متحده در روزهای پایانی ریاست جمهوری دونالد ترامپ، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از لیست خواستههای نظامی تل آویو از واشنگتن پرده برداشته بود. او امیدوار بود که مجوز خرید تجهیزات پیشرفته نظامی از آمریکا قبل از پایان دوره چهار ساله ریاست جمهوری دونالد ترامپ صادر شود.
اگرچه برخی صاحب نظران بر توانمند بودن ارتش اسرائیل نسبت به دیگر ارتش های منطقه تأکید دارند اما از مدتها پیش گمانه زنی هایی مبنی بر خواست اسرائیل برای خرید هواپیماهای جنگی F-35B مطرح بود.
با این حال همین صاحب نظران معتقد بودند که به دلیل قیمت بالای هواپیماهای جنگی F-35B این کشور شاید ترجیح دهد هواپیماهای F-35A و F-35I را خریداری کند.
ارتش اسرائیل که در حال حاضر ۲۰ فروند هواپیکای جنگی رادارگریز F-35 دارد برای اولین بار در جنگ سال ۲۰۱۸ از این مدل هواپیمای جنگی استفاده کرد. با این حال دولت اسرائیل گزینه سفارش ۲۵ فروند F-35 را حفظ کرده است.
بر اساس نظر متخصصان صنایع نظامی، اسرائیل با هواپیماهای جنگی رادارگریز F-35 به قابلیت حمله به تأسیسات هسته ای ایران در اعماق خاک این کشور دست مییابد.
ایدی کوهین، چهرهای که گفته میشود به سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل نزدیک است در حساب کاربری خود در توییتر نوشته است: «جتهای رادارگریز F-35 تمام وقت در حریم هوایی عراق و ایران گشت زنی میکنند و شما نمیدانید. این حقیقت است. وقتی ما سلاحی می خریم از آن استفاده میکنیم.»
خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اما به نقل از یک «مقام آگاه در نیروهای مسلح» شعاع عملیاتی ۱۲۰۰ کیلومتری جنگنده F-35 را نقصانی برای رسیدن این نوع هواپیمای اسرائیلی به آسمان ایران ذکر میکند که در بهترین حالت و برای عملیات بر فراز خاک ایران میبایست در کشوری همسایه سوختگیری کند و در این صوررت و نیز با وجود «انواع سامانههای پیشرفته راداری»، رادارگریز بودن این جنگنده معنی پیدا نمیکند.
با این اوصاف، تصویب طرح خرید هواپیماهای پیشرفته جنگی توسط تل آویو میتواند به ایجاد یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه بیانجامد، مسابقهای که اسرائیل همواره تلاش کرده است تا در آن جلوتر باشد؛ همانگونه که پس از اعلام موافقت آمریکا با فروش F-35 به امارات عربی متحده در روزهای پایانی ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اسرائیلی ها نگرانی خود را پنهان نکرد.