رئیس کمیته روابط خارجی و دفاع پارلمان اسرائیل و رئیس پیشین سرویس جاسوسی داخلی این کشور اعلام کرد، در شرایطی که مماشات آمریکا با جمهوری اسلامی ادامه دارد، ارتش کشورش باید برای اقدام نظامی علیه ایران آماده باشد.
رئیس کمیته روابط خارجی و دفاع پارلمان اسرائیل و رئیس پیشین سرویس جاسوسی داخلی این کشور اعلام کرد، در شرایطی که مماشات آمریکا با جمهوری اسلامی ادامه دارد، ارتش کشورش باید برای اقدام نظامی علیه ایران آماده باشد.
اوی دیچتر، رئیس کمیته روابط خارجی و دفاع کنست (پارلمان اسرائیل) به روزنامه «اسرائیل هایوم» گفت که عدم پاسخ ایالات متحده در زمان رئیس جمهوری دونالد ترامپ به حمله گسترده ایران به تأسیسات نفتی عربستان در سال ۲۰۱۹، ایرانیان را به این باور رساند که تجاوزهای فزاینده آنها هیچ هزینهای نخواهد داشت.
آقای دیچتر که پیشتر ریاست «شین بت» (سرویس جاسوسی داخلی اسرائیل) را عهدهدار بوده، تصریح کرد که به دلیل «مماشات آمریکا»، ایرانیها استقرار شبه نظامیان تحت حمایت خود در منطقه، ساخت موشکهای دوربرد و غنیسازی اورانیوم را تسریع کردند.
او در ادامه این گفتگو تاکید کرد که ایرانیها معتقدند که در دوره ریاست جمهوری جو بایدن میتوانند موفقیتهای بیشتری در این زمینهها به دست آورند؛ لذا با توجه به رویکرد آمریکا در قبال این کشور، ارتش اسرائیل باید آماده اقدامهای نظامی علیه ایران باشد.
آقای دیچتر همچنین یادآور شد که با وجود هشدارهای اسرائیل، کوتاهی و عدول آمریکا از مسئولیتهایش در ۱۹۹۰ موجب شد تا کره شمالی به انواع سلاحهای هستهای دست یابد ولی این بار اگر آمریکا بخواهد در مورد ایران نیز این گونه رفتار کند، اسرائیل نباید تماشاچی بیعملی باشد.
در مقابل، ناداو تامیر، رئیس شعبه سازمان چپگرای جی استریت در اسرائیل به این روزنامه گفت که خروج یک جانبه دولت ترامپ از توافق هستهای، ایران را در مسیر غنیسازی پرسرعت اورانیوم قرار داده و الا پیش از آن آژانس بینالمللی انرژی اتمی همواره رعایت محدودیتهای مندرج در برجام را توسط ایران تایید کرده بود.
او ابراز امیدواری کرد که دولت آقای بایدن پس از بازگشت به برجام، از طریق تلاشهای دیپلماتیک بتواند فعالیتهای موشکی و منطقهای ایران را محدود کند.
اما ضاحی خلفان تمیم، معاون رئیس پلیس و امنیت عمومی دُبی با انتشار پیامی توییتری اعلام کرد:«اسرائیل ممکن است به تاسیسات هستهای ایران حمله کند...و اگر واقعاً بخواهد آنها را نابود کند، آسانتر از آن است که برخی انتظار دارند... با یک حمله شبانه و تا پیش از آغاز صبح، همه چیز را تمام میکند.»
آقای تمیم در ژوئن سال ۲۰۲۰ نیز با انتشار توییتهای که ادعا میکرد کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر کشورهای جهان عرب قصد دارند نسبت به عادی سازی روابط خود با اسرائیل اقدام کنند، موجب ایجاد جنجال خبری در رسانههای عربی و اسرائیلی شده بود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
زاخی هانگبی، وزیر امور شهرک سازی اسرائیل نیز دو روز پیش در گفتوگو با شبکه تلویزیونی کان پیشبینی کرده بود که کشورش مجبور خواهد شد برای رفع خطر ایران هستهای، مستقل از آمریکا عمل کند. او تاکید کرده بود که ایرانیان ثابت کردهاند که «توانایی بسیار محدود» برای مقابله بهمثل با اسرائیل را دارند.
تهدیدهای اسرائیل علیه ایران همزمان با عادی سازی روابط این کشور با کشورهای عربی از جمله امارات عربی متحده موجب شده تا ایران بارها به کشورهای منطقه در خصوص در اختیار گذاشتن خاک خود برای انجام حمله نظامی به این کشور هشدار دهد. همچنین سپاه پاسداران ایران با اتکا به توان موشکی خود بارها اسرائیل را به تلافی سنگین هر گونه اقدام نظامی این کشور علیه ایران تهدید کرده است.
فارغ از تهدیدهای کلامی مقامهای دو کشور علیه یکدیگر، اسرائیل طی ماههای اخیر حملاتی را علیه مواضع نظامیان منتسب به جمهوری اسلامی در سوریه انجام داده است. همچنین ایران، اسرائیل را عامل ترور دانشمندان و مدیران برنامه هستهای خود در تهران معرفی کرده است. با این حال، برخی مقامهای ایرانی معتقدند که با «صبر استراتژیک» در برابر تحرکات اسرائیل باید از ایجاد بهانه لازم برای رخداد یک جنگ تمام عیار در منطقه اجتناب کرد.