« پژوهش ما نشان میدهد که پلیتیدپسین راه پروتئین eEF1A را سد میکند؛ پروتئینی که در سلولهای انسانی توسط ویروس سارس-کووید-۲ شناسایی میشود و از راه چسبیدن به آن، در بدن منتشر میشود.»
مجله پژوهشی Scineces روز سهشنبه با انتشار گزارشی از نتایج بسیار امیدوارکننده داروی پلیتیدپسین plitidepsine (یا همان Aplidin ) در درمان بیماری کووید-۱۹ خبر داد.
بنا بر این گزارش، داروی ضد تومور پلیتیدپسین که پژوهش بر آن در شرکت داروسازی فارمامار اسپانیا آغاز شده، در آزمایشگاههای فرانسه و ایالات متحده آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بسیار امیدوار کننده این پژوهش راه را برای آزمایشهای انسانی باز کرده است.
بر اساس نسخه ابتدایی مقاله منتشر شده دکتر دیاری دو گیرونا در مجله Scineces، آزمایش پلیتیدپسین روی حیوانات نشانگر کارایی ۹۹ درصدی این دارو در جلوگیری از شیوع ویروس در بدن جانداران است. این میزان از کارایی نسبت به دیگر داروهای ضد ویروسی که تاکنون برای درمان بیماران کووید به کار رفته، بسیار بیشتر است.
نویسنده این گزارش علمی میگوید: «تحقیق ما نشانگر کاهش ۹۹ درصدی تکثیر ویروس و حجم آن در دستگاه تنفسی (شش) حیوانات است. پژوهش ما نشان میدهد که پلیتیدپسین راه پروتئین eEF1A را سد میکند؛ پروتئینی که در سلولهای انسانی توسط ویروس سارس-کووید-۲ شناسایی میشود و از راه چسبیدن به آن، در بدن منتشر میشود.
در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایشهای انسانی، انتظار میرود پلیتیدپسین، بهعنوان موثرترین داروی مبارزه با بیماری کووید-۱۹ به کار گرفته شود. هنوز خبری در مورد زمان احتمالی آزمایش های انسانی منتشر نشده است. پلیتیدپسین در ماه مارس گذشته به همراه چند داروی دیگر به عنوان داروهایی که بالقوه قدرت مهار ویروس کرونا را دارند از سوی محافل پژوهشی پزشکی مطرح شده بود.