پادشاهی بلژیک از دهه هفتاد قرن بیستم و پس از نخستین بحران نفتی، برای تضمین جریان انرژیهای فسیلی در این کشور با عربستان سعودی به توافق رسید. نماینده دولت در آن زمان، کلید مسجد جامع بروکسل را به نماینده پادشاهی سعودی داد.
وزارت دادگستری بلژیک با متهم کردن شماری از امامان جماعت و خدمه مراکشی به جاسوسی برای حکومت پادشاهی محمد ششم برای اداره مسجد جامع بروکسل، مانع بازگشایی این عبادتگاه قدیمی مسلمانان در بروکسل، پایتخت، شد.
هشت ماه پیش دولت بلژیک با هدف کاهش نفوذ امامان جماعت وابسته به عربستان سعودی، فعالیت کامل این مسجد را متوقف کرده و اداره آن را بهطور موقت به «نهاد اجرایی مسلمانان» بلژیک واگذار کرده بود. این موسسه مذهبی محلی درخواستی را برای به رسمیت شناخته شدن از سرگیری فعالیت دائمی مسجد جامع به دولت ارائه داده بود.
با وجود نظر مساعد بیشتر اعضای هیات دولت بلژیک با این درخواست، ونسان وان کیکنبورن، وزیر دادگستری روز جمعه با استناد به گزارش نهادهای امنیتی اعلام کرد شماری از امامان و خدمه فعال در مسجد، مظنون به جاسوسی برای حکومت مراکش هستند. به این ترتیب درخواست از سرگیری فعالیت مسجد جامع بروکسل رد شد.
دولت بلژیک از «نهاد اجرایی مسلمانان» خواسته است تا افراد مظنون را از مسجد اخراج کنند. به گزارش رسانههای محلی نهادهای امنیتی به دولت گفتهاند که مراکش سعی میکند جای عربستان را در مساجد بلژیک بگیرند.
بسیاری از مسلمانان بلژیک مراکشیتبار هستند.
پادشاهی بلژیک از دهه هفتاد قرن بیستم و پس از نخستین بحران نفتی، برای تضمین جریان انرژیهای فسیلی در این کشور با عربستان سعودی به توافق رسید. نماینده دولت در آن زمان، کلید مسجد جامع بروکسل را به نماینده پادشاهی سعودی داد. از آن زمان به بعد و با نفوذ امامان وهابی اعزامی از عربستان، جریانهای سلفی محافظهکار و متعاقبا تندرو قدرت بسیار زیادی در میان مسلمانان بلژیک کسب کردند. بلژیک و بهویژه محله مولنبک در مرکز بروکسل یکی از مبداهای اصلی ارسال «مجاهدان» داعش و جبهه نصره به سوریه و عراق بود.