آمریکا به حوثیها: ایرانیها را بیرون کنید

مشاور امنیت ملی آمریکا میگوید که دولت کنونی ایالات متحده همه گزینهها از جمله اخراج ایران را پیش روی جنبش انصارالله گذاشته است.
رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ در حالی روز دوشنبه این سخنان تهدیدآمیز را در خصوص جنبش انصارالله، طرف اصلی مخاصمه داخلی در یمن به میان آورد که گفته میشود کاخ سفید در واپسین روزهای دولت کنونی ایالات متحده قرار است نام این جنبش تحت رهبری حوثیها و مورد حمایت ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
آقای اوبراین که در جریان سفر به فیلیپین با خبرنگاران سخن میگفت رویکرد حوثیهای به گفته او تحت حمایت ایران را به دلیل آنچه وی «عدم موفقیت در پیوستن به روند صلحی از روی حسن نیت برای پایان دادن به مناقشات و درگیریها» خواند، مورد انتقاد قرار داد.
رایزنیهای دیپلماتیک با محوریت برخورد با گروه شبه نظامی شیعی حوثی ها در حالی در دستور کار دولت ترامپ قرار گرفته که ایالات متحده همچنان در روزهای پایانی خود قبل از ترک کاخ سفید در صدد تشدید سیاستهای ضد ایرانی، منزوی کردن بیشتر دشمن شماره یک خود در منطقه خاورمیانه و اعمال فشار به متحدان منطقهای تهران است.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید سپس در پاسخ به این سوال آیا ایالات متحده حوثیها را به عنوان «یک سازمان تروریستی» در فهرست سیاه خود قرار میدهد یا خیر؟ گفت واشنگتن اوضاع را از نزدیک و با دقت بسیار بالا رصد میکند.
آقای اوبراین در این خصوص تصریح کرد: «ما دائماً در حال بررسی هستیم تا مشخص کنیم چه گروه و سازمانی، به چه دلیل و چگونه باید در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده شود.»
وی افزود: «پرزیدنت ترامپ هنوز ۵۰ روز دیگر رئیس جمهوری ایالات متحده است و این موضوع (قرار دادن نام حوثیها در فهرست سازمانهای تروریستی) مطمئناً در دستور کار قرار دارد و باید ببینیم که این وضعیت چگونه انجام می شود.»
این عبارت که «باید ببینیم چه میشود؟» از جملههای معروف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا است که حالا از زبان مشاورشان نیز به دفعات شنیده می شود.
رابرت اوبراین در ادامه همچنین تاکید کرد: «در حال حاضر خواسته ما از حوثیها این است که ایرانیها را اخراج کنند، از حمله به همسایگان و مردم یمن دست بکشند و درگیر روند صلحی خیرخواهانه با سایر طرفهای ذینفع در مناقشه یمن شوند.»
شبه نظامیان حوثی وابسته به جنبش انصارالله پس از جنگی سنگین و پنج ساله با نیروهای وفادار به دولت که بدترین بحران انسانی جهان را در این کشور ایجاد کرده، اینک صنعا، پایتخت و بسیاری از مناطق شمالی یمن را تحت کنترل خود دارند.
دولت در تبعید یمن به رهبری عبد ربه منصور هادی، از سوی ائتلافی نظامی تحت هدایت عربستان سعودی و با کمک قدرتهای غربی از جمله ایالات متحده پشتیبانی می شود.
حوثیها نسبت به احتمال قرار گرفتن نامشان در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده با خشم واکنش نشان داده و گفته اند که دونالد ترامپ پس از ناکامی در کسب آراء لازم برای شروع دومین دوره ماموریت خود در کاخ سفید حق تصویب چنین حکمی را ندارد.
احتمال قرار گرفتن نام حوثیها در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده همچنین گروه های بشردوستانه را نگران کرده است؛ این گروهها معتقدند که چنین تصمیمی می تواند کمک رسانی در یمن را فلج کند و این کشور را در آستانه قحطی کامل قرار دهد.