امارات عربی متحده و اسرائیل سرانجام پس از تلاشها و میانجیگریهای چند ماهه دولت آمریکا روز پانزدهم سپتامبر در واشنگتن توافقنامه صلح و عادی سازی روابط به امضا رساندند.
اسرائیل و امارات عربی متحده در ادامه روند عادی سازی روابط تصمیم گرفتهاند که اتباع کشور مقابل را برای سفر از دریافت ویزا معاف کنند. بدین ترتیب امارات عربی متحده نخستین کشور عربی است که اتباعش برای ورود به اسرائیل نیاز به دریافت روادید ندارند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه در جریان مراسم استقبال از یک هیات رسمی اماراتی در فرودگاه بن گوریون با اعلام این مطلب یادآور شد: «ما اتباع خود را از دریافت ویزا معاف خواهیم کرد.»
نخست وزیر اسرائیل که عبید الطایر، وزیر مشاور دولت امارات در امور مالی و استیو منوچین، وزیر خزانه داری ایالات متحده در فرودگاه بن گوریون او را احاطه کرده بودند همچنین در گفتگویی کوتاه با خبرنگاران یادآور شد: «ما امروز در حال ساخت تاریخی هستیم که برای چندین نسل ماندگار خواهد بود.»
وزیر خزانهداری ایالات متحده همراه با هئیت اماراتی و با هواپیمای حامل اعضای این هیات عازم اسرائیل شده بود.
بنیامین نتانیاهو در ادامه تاکید کرد: «ما از این روز به عنوان یک روز باشکوه برای صلح یاد خواهیم کرد.»
نمایندگان دو هیات اماراتی و اسرائیلی پس از آن و در پایان مذاکراتی کوتاه، چهار توافقنامه امضا کردند که یکی از آنها به معافیت دریافت ویزا برای شهروندان دو کشور اختصاص داشت. سه توافقنامه دیگر حول محورهایی چون سرمایهگذاری، هوانوردی و همکاریهای علمی میان دو طرف به امضا رسیده است.
امارات عربی متحده و اسرائیل سرانجام پس از تلاشها و میانجیگریهای چند ماهه دولت آمریکا روز پانزدهم سپتامبر در واشنگتن توافقنامه صلح و عادی سازی روابط به امضا رساندند.
بحرین نیز همزمان با امارات و در ادامه تلاش مشترک این کشور با اسرائیل و ایالات متحده جهت دستیابی به توافقی پایدار برای عادی سازی روابط به عنوان چهارمین کشورعربی موجودیت اسرائیل را به رسمیت شناخت و همکاری دیپلماتیک با این کشور را آغاز کرد.
امارات و بحرین نخستین کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هستند که اقدام به عادی سازی روابط با اسرائیل کردهاند.
پیش از این مصر و اردن نخستین کشورهای عربی بودند که با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کرده بودند.
دولت امارات روز دوشنبه توافق عادی سازی با اسرائیل را که هفته گذشته با تایید پارلمان اسرائیل رسیده بود تصویب کرد.
فلسطینیان و دو کشور ایران و ترکیه توافق کشورهای عربی با اسرائیل را به عنوان یک اقدام خیانت آمیز محکوم کردهاند. این در حالیست که حل مناقشه تاریخی میان اسرائیل و فلسطین تا پیش از این به عنوان پیش شرط حیاتی کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با اسرائیل محسوب می شد.