پس از انتخاب خانم برت برای نشستن بر صندلی قضات دیوان عالی، بسیاری از رسانههای اروپایی به خوانندگان خود یادآوری کردند که گروه مذهبی که وی عضو آن است، مدل نگارش داستان هولناک «سرگذشت ندیمه»/(The Handmaid's Tale) بوده است.
ایمی برت، گزینه دونالد ترامپ برای عضویت در دیوان عالی ایالات متحده آمریکا، در سال ۲۰۰۶ با امضای یک مقاله آگهی، خواستار ممنوعیت سقط ارادی جنین و حمایت از حق حیات از دوران جنینی تا پایان عمر شده است. این موضع حقوقی، یادآور موازین مشابه در فقه اسلامی است.
بسیاری از رسانههای آمریکایی با انتشار این خبر هشدار داده اند که در صورت تصویب عضویت خانم برت در دیوان عالی ایالات متحده، این احتمال وجود دارد که حق سقط ارادی جنین برای مادران که طی دههها مبارزه به دست آمده، محدود شود یا اساسا از بین برود.
سقط جنین در مذاهب «ابراهیمی» یکی از گناهان بزرگ و نابخشودنی است. در مسیحیت، کلیسای کاتولیک یکی از بزرگترین مخالفان چنین عملی است. با این حال در قرن بیستم و با گسترش جنبشهای مدنی برای «سکولاریزه» کردن قوانین، این حق در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی به رسمیت شناخته شد.
با وجود قانونی شدن حق مادران برای سقط جنین در بسیاری از کشورهای اروپایی، در سالهای گذشته جنبشهای مسیحی، با حمایت احزاب مذهبی تلاش کرده اند تا این عمل را دوباره ممنوع کنند. موفقترین نمونه از چنین رویکردی را میتوان در لهستان پس از کمونیسم دید: در حالی که در این کشور مسیحی و بهشدت محافظهکار در زمان حاکمیت جمهوری سوسیالیستی سقط جنین آزاد بود، نخستین حکومت پس از دوران حاکمیت کمونیسم در توافق با کلیسای کاتولیک، اعمال این حق را به شدت محدود کرد.
در فقه اسلامی، برخلاف نظامهای عرفی حقوقی جنین حق حیات دارد و صاحب شخصیت حقوقی است. بنا بر مقررات شریعت اسلامی جنین در صورت درگذشت والدین از آنها ارث میبرد. به علاوه قوانین جزایی اسلامی، با به رسمیت شناختن شخصیت انسانی جنین، برای انداختن/کشتن او دیه و مجازات در نظر گرفته است. دیه جنین با توجه به سن او و از زمان بسته شدن نطفه تا ماههای پایانی بارداری متغیر است.
خانم برت عضو یک حلقه مذهبی مسیحی بهشدت محافظهکار به نام People of Praise است؛ نهادی که در سال ۱۹۷۱ و برای مقابله با به راه افتادن جریانهای لائیک در کلیسای کاتولیک ایالات متحده و کانادا به راه افتاد. بسیاری از رسانههای اروپایی به خوانندگان خود یادآوری کردند که گروه مذهبی که وی عضو آن است، مدل مارگارت اتوود برای نگارش داستان هولناک «سرگذشت ندیمه»/(The Handmaid's Tale) بوده است: بهقدرت رسیدن محافظهکاران افراطی مسیحی در ایالات متحده و پس از آن تشکیل جمهوری گیلئاد؛ جهانی که با بحران باروری روبهرو است و نوحاکمان انجیلی آمریکا برای تولید مثل، زنان بارور را به ندیمگی و باردار شدن از رهبران مذهبی مجبور میکنند.