دختران فرانسوی با دامنکوتاه و یقههای باز به «قوانین جنسیتزده» مدارس اعتراض کردند

دختران دبیرستانی فرانسوی روز دوشنبه ۱۴ سپتامبر (۲۴ شهریور) در پاسخ به فراخوانی در شبکههای اجتماعی برای تقبیح «جنسیتزدگی» با لباسهایی که علاقمند به پوشیدن آن بودند، راهی مراکز آموزشی خود شدند. این لباسها شامل دامنهای کوتاه، لباسهای یقه باز و تاپهای کوتاه بود.
هشتگ «دوشنبه ۱۴ سپتامبر» (#Lundi14Septembre) پس از شکایت چند دانشآموز دختر دبیرستانی شکل گرفت که از ورود به مدرسه به خاطر اینکه لباسهای آنها «ناشایست» ارزیابی شده بود، منع شدند.
فراخوانها در شبکههای اجتماعی به این شکل بود که از دانشآموزان دختر میخواست تا جرات پوشیدن تاپهای کوتاه و دامن را داشته باشند و آرایش کنند و به این طریق نسبت به مقررات مربوط به پوشش در مدارس که «بیشتر مربوط به دختران است» اعتراض کنند.
این کارزار اینترنتی از سوی اتحادیه ملی دانشآموزان دبیرستانی، همچنین سازمانهای غیر دولتی فمینیستی و خیریههایی که درباره خشونت علیه زنان فعالیت میکنند حمایت شد.
سازمان غیر دولتی با نام «همه ما» که با جنسیتزدگی و رفتارهای جنسیتزده مبارزه میکند در حساب توئیتری خود نوشت: «لباس ما مشکل نیست. مشکل آزار و اذیت، حمله و تجاوز است. از تمام کسانی است که مانع این میشوند که در زنان احساس گناه ایجاد شود، حمایت کنید.»
سازمان دیگری با نام «در فمینیسم شجاعت داشته باشید» تاکید کرد که مدیران و مشاوران مدارس باید بهجای تمرکز کردن روی دختران با لباس کوتاه و کم، پسرانی را که دختران را آزار و اذیت میکنند تنبیه و مجازات کنند.
این سازمان در حساب توئیتری خود اضافه کرد: «شرم باید جای خود را تغییر دهد! پسران را آموزش دهید و به دختران اجازه دهید لباسهای خود را انتخاب کنند.»
مارلن شیاپا، وزیر سابق برابری زنان و مردان در دولت ادوارد فیلیپ که هم اکنون وزیر شهروندی است، حمایت خود را از این اقدام دختران اعلام کرد.
وی در توئیتی نوشت: «امروز دوشنبه ۱۴ سپتامبر، دختران جوان به طور خودجوش در سراسر فرانسه تصمیم گرفتند که دامن، لباس یقه باز و لباس کوتاه بپوشند و آرایش کنند تا از آزادی خود علیه قضاوتها و اقدامهای جنسیت زده دفاع کنند.» وی تاکید کرد که بهعنوان یک مادر از این حرکت حمایت میکند.
طبق آخرین گزارش سالانه شورای عالی برابری که در ماه مارس منتشر شد، ۹۹ درصد از زنان فرانسوی تایید میکنند که در سال ۲۰۱۹ قربانی یک عمل یا اظهارات جنسیتزده شدهاند.
نتایج این گزارش همچنین نشان میدهد که نسلهای جوانتر تحمل کمتری نسبت به جنسیتزدگی دارند و ۹۲ درصد معتقدند که جنسیتزدگی یک مسئله اجتماعی است.
هفته گذشته موزه اورسه پاریس که بهطور متوسط سالانه ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از آن بازدید میکنند پس از انتشار نامه سرگشاده یک زن که به خاطر پوششی که داشت از ورودش جلوگیری شد، عذرخواهی کرد. کارمندان این موزه با این استدلال که یقه لباس این دختر زیادی باز است از ورود وی ممانعت و او را وادار کردند تا یک کت روی لباسش بپوشد تا سینههایش مشخص نباشد.