شمار مبتلایان به کووید۱۹ د رایران با احتساب آمار جدید وزارت بهداشت به ۳۷۵ هزار و ۲۱۲ نفر افزایش یافته است. این آمار با توجه به برگزاری مراسم عزداری ماه محرم و نیز سفرهای ماه پایانی تابستان در ایران به تخمین کارشناسان احتمالا طی هفتههای آتی با افزایش چشمگیری مواجه خواهد شد.
ویروس کرونا و کووید۱۹، بیماری همهگیر ناشی از آن از اواخر دسامبر گذشته، زمان مطلع شدن دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور یک بیماری جدید همهگیر تا ظهر دوشنبه ۳۱ اوت/۱۰ شهریور بیش از ۸۵۰ هزار قربانی برجای گذاشته است.
بر اساس گزارش منابع رسمی بیش از ۲۵ میلیون و چهارصد هزار نفر نیز از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون به این ویروس مبتلا و یا درگیر بیماری ناشی از ابتلا به آن شدهاند. فرانسپرس در گزارشی اعلام کرده که بیش از ۱۶ میلیون و سیصد و پنجاه و پنج هزار تن از مبتلایان به کووید شفا یافته و از شر این بیماری خلاص شدهاند.
در این گزارش تصریح شده است که آمار رسمی اعلام شده تنها بازتاب دهنده بخشی از واقعیات است و شمار واقعی مبتلایان با توجه به برخی ملاحظات بسیار بیشتر است.
در گزارش خبرگزاری فرانسه برای توضیح این نکته آمده است که کشورها تنها در صورت ظاهر شدن علائم جدی بیماری، انجام تست را به شهروندان خود توصیه میکنند، برخی کشورها انجام تست را برای شناسایی در اولویت قرار میدهند؛ و برخی کشورهای فقیر نیز امکانات و ظرفیتهای زیاد برای انجام آزمایشهای گسترده و یا غربالگری محدود ندارند.
برزیل، هند و مکزیک بیشترین موارد تازه مرگ و میر را ثبت کردند
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ در جهان روز یکشنبه برای یک دوره بیست و چهار ساعته ۲۱۷ هزار و ۸۲۵ نفر اعلام شد. در همین دوره زمانی بیش از ۳ هزار و ششصد نفر در جهان بر اثر ابتلا به بیماری کووید جان خود را از دست دادند.
هند، برزیل و مکزیک در تازهترین آمار ارائه شده در ۲۴ ساعت گذشته به ترتیب با ۹۷۱، ۳۶۶ و ۳۳۹ کشته، بیشترین قربانیان را دادهاند. این در حالیست که در سرشماری کلی قربانیان بیماری کووید۱۹، ایالات متحده آمریکا با بیش از ۱۸۳ هزار کشته بالاترین قربانی را در میان کشورهای جهان به نام خود ثبت کرده است. شمار مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در ایالات متحده روز دوشنبه ۳۱ اوت از مرز ۶ میلیون نفر عبور کرد.
برزیل با بیش از ۱۲۰ هزار و هشتصد، هند با ۶۴ هزار و ۴۶۹، مکزیک با ۶۴ هزار و ۱۵۸ و بریتانیا با ۴۱ هزار و ۴۹۹ کشته پس از ایالات متحده بیشترین قربانی را در میان کشورهای درگیر بحران کرونا به ثبت رساندهاند.
چین، کشوری که از آن به عنوان خاستگاه بیماری کووید۱۹ یاد میکنند شمار کلی مبتلایان به ویروس کرونا را ۸۵ هزار و ۴۸ نفر اعلام کرده است. مقامات چینی از ثبت ۲۶ مورد جدید ابتلا به ویروس طی روزهای یکشنبه و دوشنبه خبر داده و اعلام کردهاند که در دوره زمانی یاد شده هیچ مورد مرگ ناشی از کرونا به ثبت نرسیده است.
در رتبه بندی قارهای، آمریکای لاتین و منطقه کارائیب با ثبت ۲۷۵ هزار و ۵۹۵ مورد مرگ و بیش از ۷ میلیون و ۲۷۰ هزار ابتلا، بیشترین تاثیر را از شیوع ویروس کرونا و همهگیری بیماری کووید۱۹ پذیرفتهاند.
در این رتبه بندی منطقهای، اروپا با ۲۱۵ هزار کشته در ازای بیش از ۳ میلیون و ۹۰۰ مورد ابتلا، آمریکای شمالی (ایالات متحده و کانادا) با ۱۹۲ هزار و ۲۲۲ قربانی در ازای بیش از ۶ میلیون و ۱۲۵ هزار ابتلا، آسیا با ۹۷ هزار و ۲۴۵ کشته در ازای بیش از ۵ مییلیون و ۱۶۲ هزار مورد ابتلا، خاورمیانه با بیش از ۳۶ هزار مرگ و بیش از یک میلیون و ۴۹۰ هزار ابتلا، آفریقا با ۲۹ هزار و ۵۸۵ کشته و اقیانوسیه با حدود ۷۰۰ کشته به ترتیب طبقهبندی شدهاند.
هشدار نسبت به دوره سوم اوج شیوع بیماری در ایران
وزارت بهداشت ایران ظهر روز دوشنبه اعلام کرد که بر اساس معیارهای قطعی تشخیص بیماری کووید۱۹، یک هزار و ۶۴۲ مورد جدید ابتلا به این بیماری طی بیست و چهار ساعت گذشته در کشور شناسایی شده است.
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران با اعلام این موضوع تصریح کرد که از میان بیماران جدید شناسایی شده ۵۷۳ نفر در بیمارستان بستری شدهاند.
بر اساس این گزارش شمار مبتلایان به کووید۱۹ با احتساب آمار جدید به ۳۷۵ هزار و ۲۱۲ نفر افزایش یافته است. این آمار با توجه به برگزاری مراسم عزداری ماه محرم و نیز سفرهای ماه پایانی تابستان در ایران به تخمین کارشناسان احتمالا طی هفتههای آتی با افزایش چشمگیری مواجه خواهد شد.
در گزارش وزارت بهداشت ایران همچنین تاکید شده که ۱۰۹ مورد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کووید۱۹ طی روزهای یکشنبه و دوشنبه به ثبت رسیده که با این احتساب شمار قربانیان کرونا در ایران به ۲۱ هزار و ۵۷۱ نفر افزایش مییابد.
ایران از حیث مرگ و میر ناشی از کرونا در بین کشورهای جهان مکان دوازدهم را به خود اختصاص داده است. در این فهرست پس از ایالات متحده، برزیل، هند، روسیه، پرو و آفریقای جنوبی که به ترتیب در رتبههای یک تا ششم قرار گرفتهاند کلمبیا، مکزیک، اسپانیا، شیلی و آرژانتین بالاتر از ایران در ردههای هفتم تا یازدهم جای گرفتهاند.
وزارت بهداشت ایران از ۲۷ استان به عنوان مناطق قرمز یا هشدار یاد کرده است: تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین استانهای قرمز هستند و از آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان نیز به عنوان استانهایی نام برده شده که در وضعیت هشدار واقع شدهاند.