پروان از جمله ولایتهایی است که بیشترین تلفات را متحمل شده است. در این ولایت شمالی که مرکز آن روز سه شنبه نیز شاهد ریزش بارانهای شدید و جاری شدن سیلاب بود دست کم ۱۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
خبرهای ناگوار از افغانستان تمامی ندارد و شهروندان این کشور اگر از حملات و انفجارهای پراکنده یا کرونا جان سالم به در ببرند هر از چند گاهی در معرض حوادث طبیعی مرگبار نظیر جاری شدن سیل هستند.
وزارت مسئول رسیدگی به حوادث در دولت افغانستان در تازهترین گزارشها از جاری شدن سیلاب در این کشور از کشته شدن ۱۵۱ نفر خبر داده است. وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث در افغانستان تصریح کرده است که بیست و دو ولایت درگیر سیل شده و در جریان این سانحه تاکنون دست کم ۲۵۰ نفر زخمی شدهاند.
بر اساس این گزارش که بسیاری از رسانههای داخل افغانستان آنرا بازتاب دادند بارانهای سیلآسا و جاری شدن سیلاب علاوه بر تلفات زیاد، خسارات مالی زیادی نیز در ولایتهای پروان، کابل، کاپیسا، میدانوردک، پنجشیر، ننگرهار، لوگر، پکتیا، پکتیکا، نورستان، لغمان و خوست به جای گذاشته است. به گزارش طلوع نیوز، سیلاب چهارشنبه شب در در ولسوالی سروبی واقع در ولایت کابل دست کم ۱۴ کشته و ۱۱ مجروح برجای گذاشته است.
سیزده ولایت افغانستان طی دو روز گذشته همچنان در معرض سیلاب قرار داشته اما به ادعای وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث هیچ تلفانی در شش ولایت گزارش نشده است.
یک مسئول وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، روز پنجشنبه در نشستی خبری به تشریح آمار تلفات تازه در مناطق سیلزده پرداخت. در این آمار ولسوالی سروبی در ویالت کابل و ولایت کاپیسا به ترتیب با ۱۹ و ۱۷ قربانی بیشترین تلفات را طی دو روزه گذشته داشتهاند. بر اساس این گزارش در پکتیا یک نفر، در ننگرهار ۲ نفر، در پنجشیر ۳ نفر و در میدان وردک نیز ۷ نفر به تازگی در اثر جاری شدن سیلاب جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس گزارش وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، سیلاب بیش از ۱۵۰۰ خانه را در ولایتهای حادثه دیده به زیر آوار برده و خسارتهای هنگفت مالی به مردم وارد کرده است.
بیشترین تلفات در پروان
پروان از جمله ولایتهایی است که بیشترین تلفات را متحمل شده است. در این ولایت شمالی که مرکز آن روز سه شنبه نیز شاهد ریزش بارانهای شدید و جاری شدن سیلاب بود دست کم ۱۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
کاپیسا نیز از جمله ولایات افغانستان است که به شدت در معرض بارانهای شدید و جاری شدن سیلاب قرار گرفتند. هشت تن از ساکنان ولسوالی کوهبند واقع در این ولایت بنا به گزارش رسانههای داخلی افغانستان بر اثر این حادثه کشته و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند.
رسانهها و کارشناسان حوادث طبیعی در افغانستان از کوهستانیبودن کشور، نبود تدابیر ایمنی و امکانات لازم برای منحرف کردن مسیر سیلاب و دور کردن آن از مناطق مسکونی و نیز آسیبپذیری خانههای روستایی به عنوان عمده دلایل مرگبار بودن سوانح طبیعی به ویژه جاری شدن سیل در این کشور یاد کردهاند.