NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

واکنش‌های متضاد کشورهای منطقه‌ به آغاز روابط امارات و اسرائیل

Tel Aviv City Hall is lit up with the flags of the United Arab Emirates
Tel Aviv City Hall is lit up with the flags of the United Arab Emirates Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مصر مهمترین کشور منطقه بود که از موضع امارات در به رسمیت شناختن اسرائیل حمایت کرد. در عوض ایران و ترکیه موضع منفی در این خصوص اتخاذ کردند.

آگهی

تصمیم ابوظبی به شناسایی رسمی اسرائیل، واکنش‌های متناقضی را در خاورمیانه در پی داشت. کشورهایی چون ایران و ترکیه و رهبران فلسطینی این تصمیم امارات عربی متحده را رد و در عوض مصر، عمان و بحرین از آن استقبال کردند.

محمود عباس خواستار نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب شد

ساعتی پس از اعلام خبر توافق اسرائیل و امارات، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، این توافق را به مثابه به رسمیت شناختن قدس به عنوان «پایتخت اسرائیل» و نیز «خیانت به قدس و الاقصی» دانست.

عباس از اتحادیه عرب خواست تا نشستی فوق‌العاده تشکیل دهد و نسبت به پیامد‌های این تصمیم امارات رایزی کنند. رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی همچنین سفیر فلسطین در ابوظبی را فراخواند.

فوزی برهوم سخنگوی حماس هم ضمن محکوم کردن این توافق، آن را اقدامی خطرناک و جایزه‌ای مجانی به «دشمن صهیونیستی» در مقابل جنایات در حق ملت فلسطین دانست و گفت این توافق موجب تشویق هرچه بیشتر رژیم اشغالگر به ارتکاب جنایت علیه ملت و مقدسات فلسطین خواهد شد.

ایران: محور مقاومت تقویت خواهد شد

وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت شدید برقراری روابط دیپلماتیک میان امارات عربی متحده واسرائیل، این اقدام را یک «حماقت راهبردی» از سوی ابوظبی و تل آویو دانست و افزود:« بدون تردید حاصل آن تقویت محور مقاومت در منطقه خواهد بود.»

محور مقاومت عنوانی است که ایران به خود و همراهان منطقه‌ای اش در عراق، سوریه، یمن و نوار غزه می‌دهد که مواضع سرسختانه‌ای نسبت به اسرائیل دارند.

بیانیه وزارت خارجه ایران همچنین نسبت به هرگونه دخالت اسرائیل در معادلات منطقه خلیج‌فارس هشدار داد و تاکید کرد که دولت امارات و دیگر دولت های همراه باید مسئولیت تمامی عواقب این اقدام را بپذیرند.

ایران از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ خود را در خط مقدم مبارزه با اسرائیل و حامی گروه‌های مبارز علیه اسرائیل معرفی کرده است.

ترکیه : تاریخ هرگز رفتار منافقانه امارات را فراموش نخواهد کرد

وزارت خارجه ترکیه شکل گیری روابط رسمی میان امارات واسرائیل را به شدت نکوهش کرد. در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: تاریخ و وجدان مردم منطقه رفتار منافقانه امارات را هرگز فراموش نخواهد و آن را نخواهد بخشید.

ابراهیم کالین سخنگوی نهاد ریاست جمهوری ترکیه نیز با اشاره به توافق امارات و اسرائیل در توییتر نوشت: « تاریخ سرخوردگی خائنان به مساله فلسطین را ثبت خواهد کرد.»

ترکیه اولین کشور در منطقه خاورمیانه و اولین کشور مسلمان بود که در سال ۱۹۴۹ میلادی یعنی کمتر از دو سال پس از اعلام موجودیت اسرائیل، اقدام به شناسایی رسمی اسرائیل به عنوان یک دولت کرد.

مصر : گامی در جهت صلح در منطقه

عبدالفتاح سیسی، رییس جمهور مصر با استقبال از توافق امارات و اسرائیل، آنرا گامی در مسیر برقراری صلح در خاورمیانه خواند. او همچنین از تلاش‌ها برای برقرای ثبات در منطقه تقدیر کرد.

مصر اولین کشورعربی بود که اقدام به شناسایی رسمی اسرائیل کرد. این اتفاق در دوران ریاست جمهوری انور سادات و با میانجی‌گری آمریکا در سال ۱۹۷۸میلادی صورت گرفت. در آن زمان اعضای اتحادیه عرب در نشستی فوق العاده مصر را به خاطر این کار از این اتحادیه اخراج کردند.

اردن: از هر تلاش حقیقی در جهت رسیدن به صلح عادلانه حمایت می‌کنیم

پادشاهی اردن هاشمی در واکنش به توافق سه‌جانبه اعلام کرد که اسرائیل باید میان صلح یا جنگ یکی را انتخاب کند. اردن همچنین در ادامه تاکید کرد که از هر تلاش حقیقی در جهت رسیدن به صلح عادلانه و فراگیر حمایت می کند.

عمان و بحرین: از تصمیم امارات حمایت می‌کنیم

وزارت خارجه عمان در بیانیه‌ای توافق امارات و اسرائیل را تاریخی خواند. دولت عمان ضمن حمایت از این توافق اعلام کرد که امیدوار است این توافقنامه به یک صلح جامع، عادلانه و پایدار در خاورمیانه کمک کند.

آگهی

پادشاهی بحرین نیز توافق امارات اسرائیل را در جهت تقویت فرصت‌های دستیابی به صلح دانست و گفت: آرزومندیم تلاش‌های هر چه بیشتری برای دستیابی به راه حل عادلانه و فراگیر برای فلسطینی‌ها صورت گیرد.

عمان و بحرین، دو کشور حاشیه خلیج فارس دارای روابط رسمی با اسرائیل نیستند اما برخی ناظران می‌گویند که این دو کشوردر کنار سودان، احتمالا کشورهایی هستند که پس از امارات برای ایجاد روابط با اسرائیل اقدام خواهند کرد.

دو سال پیش بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل همراه با همسرش سفری به مسقط پایتخت عمان داشت و در آنجا با سلطان قابوس، پادشاه فقید عمان دیدار داشت.

دعوت رئیس جمهور اسرائیل از بن زاید برای سفر به اسرائیل

روون ریولین، رئیس جمهور اسرائیل در پیامی توییتری نوشت: به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی به خاطر این دستاورد بزرگ تبریک می‌گویم. من از فرصت استفاده کرده و از محمد بن زاید می‌خواهم به بیت المقدس سفر کند.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بنیامین نتانیاهو از تدارک تورهای ویژه برای مسلمانان در اسرائیل خبر داد

افشای جزئیات تازه از باج ایران به هکر‌ها در پی حمله به بانک‌ها؛ «تاکنون ۱۰ بیت‌کوین پرداخت شده است»

واکنش‌ها به کشته شدن زن آمریکایی ترک‌تبار به دست سربازان اسرائیلی در تظاهرات کرانه باختری