در حال حاضر لهستان میزبان سپاهی از سربازان آمریکایی به استعداد بیش از ۴ هزار نفر است و با حضور دائمی ارتش آمریکا در لهستان که موضوع توافق جدید دو کشور است شمار این نیروها به حد اقل ۵ هزار و ۵۰۰ نفر خواهد رسید
وزارت دفاع لهستان روز جمعه ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد) اعلام کرد ایالات متحده آمریکا با استقرار حدود هزار سرباز اضافی، حضور نظامی خود در این کشور اروپایی را دائمی میکند.
لهستان با توجه به رفتار همسایه شرقیاش، روسیه و تهدیدهای فزاینده این کشور به ویژه از سال ۲۰۱۴ که شبهجزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، اکنون به فکر گسترش پیوندهای دوجانبه دفاعی با قدرتمندترین همپیمانش در ناتو، یعنی آمریکا افتاده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز ۱۲ ژوئن (۲۳ خرداد) در دیدار با آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان در كاخ سفید، موافقت او را برای گسیل هزار سرباز آمریکایی دیگر به خاک لهستان جلب کرده بود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
مذاکرات دو کشور در مورد محل دقیق استقرار کل نیروهای آمریکایی و جزئیات مشارکت پولی لهستان سالها طول کشیده بود. اما ماری مارتز بلاژاک، وزیر دفاع لهستان روز جمعه گفت: «ما این کار را کردیم. ما مذاکرات مربوط به همکاریهای نظامی را به پایان رساندیم.»
در حال حاضر لهستان میزبان سپاهی از سربازان آمریکایی به استعداد بیش از ۴ هزار نفر است و با حضور دائمی ارتش آمریکا در لهستان که موضوع توافق جدید دو کشور است شمار این نیروها به حداقل ۵ هزار و ۵۰۰ نفر خواهد رسید، توافقی که احتمالا برای لهستان نیز بار مالی بیشتری خواهد داشت.
در این بیانیه وزارت دفاع لهستان آمده است: «این توافق همچنین شامل افزایش دادن ظرفیت تخصصی نیروهای لهستانی در زمینههای شناسایی و فرماندهی و نیز دربرگیرنده این شرط است که در صورت افزایش تهدید علیه لهستان، شمار بیشتری از نیروهای آمریکایی به این کشور بیایند.»
جزئیات مالی توافق جدید آمریکا و لهستان در بیانیه وزارتخانه فاش نشده است.
ارتش آمریكا روز چهارشنبه از طرح خود برای خروج حدود ۱۲ هزار سرباز این کشور از خاک آلمان خبر داد و اعلام کرد که بخشی از این نیروها احتمالا به لهستان یا كشورهای بالتیك منتقل میشوند. در بیانیهای که دولت لهستان روز جمعه منتشر کرد گفته نشده که هزار سرباز آمریکایی جدید قرار است از کجا وارد این کشور عضو اتحادیه اروپا شوند و مشخص نیست که آیا این نیروها بخشی از سربازانی هستند که در آلمان حضور دارند و قرار است از آنجا خارج شوند یا نه.
با این حال مقامات واشنگتن پیش از این تأكید كرده بودند كه توافق با لهستان و تصمیم به بیرون كشیدن بخشی نیروهای آمریكایی از آلمان دو موضوع جداگانه است.