یکی مقام ارشد حوزه بهداشت و درمان سوئد میگوید افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند چه بدن آنها پادتن تولید کند چه تولید نکند، احتمالا حداقل برای شش ماه از ابتلای مجدد مصون هستند.
یکی مقام ارشد حوزه بهداشت و درمان سوئد میگوید افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند چه بدن آنها پادتن تولید کند چه تولید نکند، احتمالا حداقل برای شش ماه از ابتلای مجدد مصون هستند.
در راهنمای جدید منتشر شده در روز سهشنبه ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیر)، آژانس بهداشت عمومی سوئد گفت که اکنون تماس افرادی که به ویروس مبتلا شدهاند با افراد گروهها پرخطر، ایمن تلقی میشود.
آندرش تیگنل، متخصص بیماریهای واگیردار در یک نشست خبری در استکهلم گفت: «ما موردی نداشتیم که افراد دو بار به کووید-۱۹ مبتلا شوند. بنابراین ارزیابی ما این است که پس از بهبودی از بیماری کووید-۱۹ حتی اگر پادتن تولید نکنید، مصون هستید.»
مقامهای سوئدی با این حال اعلام کردهاند افرادی که از نظر سیستم دفاعی مقابل ابتلای مجدد به کرونا ایمن شدهاند، میتوانند همچنان بهعنوان حامل ویروس در جامعه عمل کنند بنابراین باید به رعایت دستورالعملهای فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی ادامه دهند.
محققان در سراسر جهان در حال مطالعه بر روی پادتن کووید-۱۹ هستند تا متوجه شوند ایمنی دقیقا چه مدت طول میکشد.
استیون گریفن، استاد دانشگاه لیدز در بریتانیا، ۱۰ روز پیش درباره نتیجه تحقیقی که در این باره در دانشگاه کینگز کالج لندن گفته بود: «این پژوهش تائید میکند که واکنش بدن افراد مبتلا به ویروس سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-2) که با تولید پادتن مصون کننده همراه است به سرعت کاهش پیدا میکند.»
این تحقیق میگوید که سطح پادتن ممکن در یک دوره زمانی به حدی کاهش یابد که سه ماه پس از عفونت حتی پادتنی در بدن پیدا نشود.
پادتن یا لنفوسیتهای تی؟
با این حال در این تحقیق و تحقیقی که در سوئد انجام شده، به نقش لنفوسیتهای تی، T-cells اشاره شده است که میتوانند دو برابر پادتن کووید-۱۹ در برابر ویروس کرونا مصونیت ایجاد کنند.
لنفوسیت تی، نوعی گلبول سفید خون است که نقشی مهم در سیستم ایمنی بدن ایفا میکند. این در حالی است که پادتن تنها نوعی پروتئین داخل پلاسماست که وظیفه آن خنثی کردن ویروس است.
آقای تیگنل گفت:«احتمال ابتلای مجدد و انتقال بیماری به سایر افراد تقریبا نزدیک به صفر است. بنابراین فکر میکنیم این گروه از افراد میتوانند با دیگران ملاقات کنند حتی اگر این ملاقات در یک گروه پرخطر صورت گیرد.»
این محقق سوئدی همچنین گفت که انتظار دارد واکسن در سوئد در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ توزیع شود. تیگنل به دلیل تصمیم خود مبنی بر مخالفت با قرنطینه در سوئد، چهرهای جنجالی است.
وضعیت سوئد چگونه است؟
وی روز سهشنبه گفت که سوئد احتمالا به سطح ایمنی نسبتا بالایی رسیده است و پیشبینی کرد که این موضوع میتواند کشور را از شیوع جدید محافظت کند.
وی افزود: «نتیجه اصلی این است که همهگیری به شدت کاهش پیدا میکند و من از این موضوع بسیار خوشحالم. این موضوع خدمات درمانی را آسانتر میکند و مرگ و میر کمتری خواهیم داشت. »
تاکنون بیش از ۷۸ هزار نفر در سوئد به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و از این تعداد ۵ هزار و ۶۴۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.