NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دبیرکل سازمان ملل: جهان در آستانه از هم پاشیدگی است

دبیرکل سازمان ملل: جهان در آستانه از هم پاشیدگی است
Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«اختلاف درآمدها کاملا واضح است به طوری که ۲۶ ثروتمند جهان به اندازه نیمی از کل انسان‌های دنیا پول دارند.»

آگهی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحده روز شنبه هشدار داد که جهان «در آستانه از هم پاشیدگی» هستیم.

وی شنبه ۱۸ ژوئیه (۲۸ تیر) در روز بین‌المللی نلسون ماندلا در کنفرانسی ویدئویی تاکید کرد که تنها « با یکدیگر می‌توانیم تهدید مشترک کووید-۱۹ را دفع کنیم.»

وی قدرت‌های جهانی را به نادیده‌ گرفتن نابرابری‌ها در نهادهای بین‌المللی متهم کرد اما گفت که همه‌گیری ویروس کرونا «فرصتی عمومی» برای ایجاد جهانی برابرتر و پایدارتر فراهم کرده است.

وی افزود که کووید-۱۹ در حال نمایان کردن نابرابری‌های عمیق است و گفت: «ضروری است که از طریق یک قرارداد اجتماعی برای دورانی جدید با این همه‌گیری نابرابری مبارزه کنیم.»

وی با اشاره به این نکته که بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ نقش مهمی در برجسته کردن نابرابری‌های رو به رشد داشته است، به افسانه در یک کشتی بودن همه انسان‌ها پرداخت: «در حالیکه همه ما روی یک دریا شناور هستیم، واضح است که برخی سوار بر کشتی‌های سوپریات هستند و برخی دیگر به بقایای کشتی روی دریا چسبیده‌اند.»

اختلاف درآمدها کاملا واضح است به طوریکه ۲۶ ثروتمند جهان به اندازه نیمی از کل انسان‌های دنیا پول دارند.
آنتونیو گوترش
دبیرکل سازمان ملل متحد

وی نابرابری را دارای اشکال مختلف معرفی کرد و افزود: «اختلاف درآمدها کاملا واضح است به طوری که ۲۶ ثروتمند جهان به اندازه نیمی از کل انسان‌های دنیا پول دارند.»

آقای گوترش در عین حال در ادامه نابرابری‌ها تاکید کرد که در دنیای امروز افزایش شانس زندگی به عوامل دیگر مانند جنسیت، خانواده، پیشینه قومی، نژاد و حتی فرد که دارای معلولیت نیست نیز ربط دارد.

وی گفت: «حتی قبل از بیماری همه گیر کووید-۱۹، بسیاری از مردم در سراسر جهان متوجه شدند که نابرابری‌ها فرصت‌های زندگی آنها را کاهش می‌دهد. آنها دیدند که جهان از توازن خارج شده است. آنها دیدند که اقتصاد سیاسی منابع را به سوی اقلیتی با امکانات ویژه هدایت می‌کند.»

تا کنون بیش از ۱۴ میلیون نفر در سراسر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر نیز در اثر ابتلا به این کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. سازمان ملل برای مقابله با این همه‌گیری و کمک به کشورهای فقیرتر درخواست کمک ۱۰.۳ میلیارد دلاری کرده است اما تنها توانسته است ۱.۷ میلیارد دلار از این رقم را تامین کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

انتخابات آلمان؛ مهاجرت، فقر و نابرابری جنسیتی در بازار کار

نابرابری اقتصادی و راههای مقابله با فقر در دستور کار داووس قرار دارد

تدابیر جدید مقامات شهر ونیز برای مقابله با هجوم گردشگران بین‌المللی