محققان آمریکایی در گزارشی اعلام کردند که طبق نتایج مرحله نخست آزمایش واکسن شرکت مدرنا، این واکسن ایمن است و در بدن تمام ۴۵ داوطلب آزمایش شده بدون عارضه جانبی جدی پادتن تولید کرده است.
محققان آمریکایی در گزارشی اعلام کردند که طبق نتایج مرحله نخست آزمایش واکسن شرکت مدرنا، این واکسن ایمن است و در بدن تمام ۴۵ داوطلب آزمایش شده بدون عارضه جانبی جدی پادتن تولید کرده است.
در حالی نتایج مرحله نخست این واکسن با نام mRNA-1273 شب گذشته اعلام شد که این واکسن در مرحله سوم و نهایی آزمایش بالینی خود در تاریخ ۲۷ ژوئیه (شش مرداد) روی ۳۰ هزار داوطلب آزمایش خواهد شد.
داوطلبانی که در مرحله نخست دو دوز واکسن دریافت کرده بودند، داری سطح بالایی از پادتن بودند که از حد متوسط در افراد بهبود یافته مبتلا به کووید-۱۹ بالاتر نیز بوده است.
نتایج مرحله نخست آزمایش بالینی این واکسن به طور تفصیلی در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است.
گرچه طبق نتایج این تحقیق در هیچ یک از داوطلبان عارضه جانبی جدی گزارش نشده است اما کمی بیش از نیمی از آنها به این واکسن واکنش خفیف یا متوسط داشتهاند. واکنشها اغلب خود را بهصورت خستگی، سردرد، لرز، درد عضلانی یا درد در محل تزریق نشان داده است. این عوارض بیشتر پس از تزریق دوز دوم در افرادی که بیشترین دوز از این واکسن را دریافت کردند مشاهده شد.
مدرنا نخستین شرکتی بود که آزمایش واکسن مقابله با ویروس جدید کرونا را در ماه مارس (اواخر اسفند) ۶۶ روز پس از انتشار توالی ژنتیکی ویروس، روی انسان آزمایش کرد.
آنتونی فاوچی، از اعضای ارشد تیم مقابله با کووید-۱۹ در ایالات متحده آمریکا در نخستین واکنش به نتایج این واکسن آن را خبری خوب توصیف کرد.
وی افزود: «اگر واکسن شما بتواند پاسخی همسان با عفونت طبیعی ایجاد کند، پس برنده است. به همین دلیل ما از نتایج بسیار خوشحالیم.»
سهام شرکت مدرنا پس از اعلام این نتایج ۱۵ درصد رشد کرد.
دولت ایالات متحده آمریکا حدود نیم میلیارد دلار برای ساخت واکسن به این شرکت کمک مالی کرده است.
در صورتیکه نتایج بعدی واکسن شرکت مدرنا نیز رضایتبخش باشد مجوز ساخت واکسن به این شرکت داده میشود.
فاز دوم این واکسن پیش از این در ماه مه گذشته روی ۶۰۰ نفر آزمایش شده بود اما هنوز نتایج این فاز منتشر نشده است.
مرحله نخست این آزمایش بالینی روی ۴۵ داوطلب بین ۱۸ تا ۵۵ ساله در سه گروه ۱۵ نفره در دو مرحله انجام شد که هر کدام از این گروهها واکسن را در دوزهای ۲۵، ۱۰۰ یا ۲۵۰ میکروگرم دریافت کردند.
مرحله نخست آزمایشهای بالینی این واکسن با هدف تعیین میزان تاثیرگذاری واکسن و همچنین بیخطر بودن آن انجام شد که به نظر میرسد به این دو هدف دست یافته است. هدف مرحله دوم که گروه بیشتری را در بر می گرفت درباره اثربخشی آن بود و مرحله سوم که تعداد داوطلبان آن ۳۰ هزار نفر است به طور تخصصی عوارض جانبی نادر و اثربخشی آن بررسی میشود.