محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در جریان مراسم امضای توافقنامه همکاری نظامی و امنیتی با سوریه این اقدام را تصمیمی مشترک برای تقویت اراده دو کشور جهت مقابله با فشارهای آمریکا توصیف کرده است.
ایران در قالب یک توافقنامه نظامی و امنیتی با سوریه که روز چهارشنبه به امضا رسید، به تقویت سامانه پدافند هوایی این کشور کمک میکند.
این موضوع به شکلی ویژه در خبرگزاریهای رسمی دو کشور منعکس شده و توجه بسیاری از رسانههای بینالمللی را نیز به خود جلب کرده است.
سانا، خبرگزاری رسمی سوریه با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت که توافق یاد شده پس از چندین جلسه ملاقات و گفتگو میان علی عبدالله ایوب، وزیر دفاع و جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح سوریه با سرلشگر محمد باقری، رئیس ستاد مشترک ارتش ایران به امضا رسیده است.
ایرنا نیز در گزارشی یادآور شده که این توافق به منظور گسترش همکاری نظامی و امنیتی میان نیروهای مسلح دو کشور و در ادامه هماهنگیهای پیشین در این خصوص میان تهران و دمشق منعقد شده است.
محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در جریان مراسم امضای توافقنامه همکاری نظامی و امنیتی با سوریه این اقدام را تصمیمی مشترک برای تقویت اراده دو کشور جهت مقابله با فشارهای آمریکا توصیف کرده است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران همچنین تصریح کرده که کشورش بر اساس این توافقنامه، برای تقویت سامانههای پدافند موشکی سوریه اقدام خواهد کرد.
علی عبدالله ایوب، وزیر دفاع سوریه نیز در کنفرانسی مشترک با رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران روابط میان دو کشور را راهبردی خوانده و یادآور شده است که همکاری نظامی و امنیتی میان دو کشور به رغم افزایش فشارها و تهدیدات ادامه خواهد یافت.
این توافق در حالی به امضا رسیده که اسرائیل، پیشتر با متهم کردن «شماری از کشورها» به تبانی در پرونده ایران، تاکید کرده بود که کشورش هرگز اجازه نخواهد داد تا ایران در سوریه حضور نظامی داشته باشد و در این کشور مستقر شود.
جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح سوریه همچنین گفته است که کشورش ضمن پایبندی به اصول ملی با تلاش و در پرتو همکاری با «دوستان و همپیمانان، بر تروریسم و همه چالشهای جدید» غلبه خواهد کرد.
در بیانیه مشترک پایانی که پس از مراسم امضای توافقنامه نظامی و امنیتی میان ایران و سوریه خوانده شده و تلویزیون ایران نیز با پخش گزارشی آن را منعکس کرد، بر ضرورت ادامه مقابله با «تروریسم تکفیری» که بر اساس متن بیانیه توسط برخی «قدرتهای منطقهای و بینالمللی» حمایت میشود، تاکید شده است.
در بخشی دیگر از این بیانیه که به ظاهر به حضور نظامی ترکیه اشاره دارد، از کلیه نیروهای مسلح خارجی که «بصورت غیرقانونی» وارد سوریه شدهاند خواسته شده که این کشور را ترک کنند.
گفتنی است رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران نیز در بخشی از سخنان خود در جریان کنفرانس خبری مشترک با طرف سوری، از ترکیه خواسته بود مشکلات امنیتی را از راهی غیر از حضور نظامی در سوریه حل کند.
محمد باقری همچنین تاکید کرد که ترکیه در اجرای تعهدات خود برای خروج نظامی از سوریه که به گفته وی در تفاهمنامه آستانه بر آن تاکید شده تعلل کرده است.
به گزارش تلویزیون ایران رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران روز سهشنبه در راس هیأتی برای گفتگو با مقامات سوری و نیز امضای توافقنامه همکاری نظامی و امنیتی وارد دمشق شده بود.
ایران و روسیه از متحدان اصلی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در مناقشه داخلی این کشور هستند و تاکنون نقشی مهم در کمک به دمشق برای دستیابی به پیروزیهای نظامی ایفا کردهاند.