سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران گفت که ۱۲.۶ درصد افرادی که به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در کشور جان باختهاند هیچ بیماری زمینهای نداشتند. اما آخرین اطلاعات درباره شیوع ویروس کرونا چه میگوید؟ چه استانهایی در وضعیت خطرناک قرار دارند؟ در چه استانهایی روند شیوع رو به رشد است؟ این گزارش را بخوانید.
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران گفت که ۱۲.۶ درصد افرادی که به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در کشور جان باختهاند هیچ بیماری زمینهای نداشتند.
وی امروز یکشنبه یک تیر در مراسمی همچنین افزود: «در همهگیری کووید-۱۹ در ایران چاقی در بروز مرگ مبتلایان به خصوص در سنین زیر ۵۰ سال نقش مهمی داشت.»
سعید نمکی، همچنین شب گذشته در مراسم دیگری گفت: «تا امروز حدود ۸۷ درصد از بیماران کووید-۱۹، گرفتار چاقی، دیابت و بیماری زمینهای بودند.»
وی افزود: «سیاست ما باید این باشد که تخت های بیمارستانی کمتری درگیر شود و اجازه ندهیم که افراد پرخطر به فازهای بعدی بیماری بروند. گروه هدف ما از این بعد افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینه ای و افراد چاق و دارای اضافه وزن است.»
او به مرگ دختربچه ۱۰ ساله در استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: « سه روز قبل در استان هرمزگان دختربچه ۱۰ ساله ای بر اثر کرونا فوت کرد که با پدر و مادر خود برای گردش به قشم سفر کرده بودند و تنها مشکل این فرد، اضافه وزن بود.»
وزیر بهداشت ایران معتقد است که هنوز این کشور موج اول کرونا را پشت سر نگذاشته است: «حتی در استانهایی که فکر می کنیم موج اول کرونا را پشت سر گذاشته ایم، موج اول را به طور کامل تجربه نکردهایم.»
آقای نمکی همچنین به رفتار متفاوت ویروس کرونا در استانهای مختلف ایران اشاره کرد و افزود: «رفتار ویروس کرونا در جنوب کرمان با هرمزگان و یا میناب با بندرعباس و شهرهای دیگر، کاملا متفاوت است. بنابراین ویروس کرونا در اقلیم، نژاد و آبوهوای مختلف، بروز متفاوتی دارد.»
طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ایران تاکنون ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر در کشور به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و تعداد بیماران جانباخته نیز به ۹ هزار و ۶۲۳ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت: همهگیری کووید۱۹ در ایران به مرحله کنترل نرسیده است
حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «همه گیری کووید-۱۹ هنوز در ایران به مرحله کنترل نرسیده است.»
وی افزود: « دسترسی به واکسن هم تا یکسال آینده امکانپذیر نیست، بنابراین تنها کار ممکن تغییر سبک زندگی و رفتار اجتماعی مناسب دوران کروناست.»
آخرین گزارش اپیدمیولوژی کرونا چه میگوید؟
بر اساس آخرین گزارش اپیدمیولوژی کرونا که از سوی وزارت بهداشت ایران در تاریخ ۳۱ خرداد منتشر شده است، روند صعودی یا شروع پیک در ۱۲ استان استان هرمزگان، زنجان، لرستان، سمنان، اصفهان، قزوین، فارس، همدان، خراسان رضوی، البرز، تهران و گیلان مشاهده شده است. در این گزارش آمده است: «به نظر میرسد ۹ استان خوزستان، کردستان، آذربایجان غربی، بوشهر، خراسان شمالی، مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان اخیرا پیک اپیدمی را تجربه کردهاند.»
همچنین روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در دو استان کرمانشاه و خراسان جنوبی دیده شده است. روند ثبات با تغییرات مختصر در دو استان یزد و چهارمحال و بختیاری نیز مشاهده شده است.
گزارش کامل را در این لینک مطالعه کنید.
اعزام پرستار به استان خوزستان
مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت از اعزام ۴۰ پرستار ویژه ICU به استان خوزستان در پی افزایش شیوع کرونا در این استان خبر داد و گفت: «این پرستاران به دانشگاههای علوم پزشکی اهواز و دزفول و دانشکدههای علوم پزشکی آبادان جهت ارائه خدمات تخصصی سلامت اعزام شدهاند.»
استاندار مرکزی به کرونا مبتلا شد؛ افزایش ۵ برابری بستریها در استان
علی آقازاده، استاندار استان مرکزی نیز در توئیتی نوشت که به کرونا مبتلا شده و خود را قرنطینه کرده است. استان مرکزی همچنین در روزهای اخیر با افزایش شمارمبتلایان به کرونا روبهرو شده است.
استاندار مرکزی پیش از این از افزایش ۵ برابری بستری کرونا در این استان خبر داده بود: «تعداد بستری شدگان نسبت به ۱۵ روز قبل پنج برابر افزایش یافته است.»
ابتلای ۳۰ درصد سمنانی ها به کووید۱۹
از سوی دیگر نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد که براساس آمار تاکنون ۳۰ درصد از مردم این استان به کرونا ویروس مبتلا شدند و ۷۰ درصد دیگر در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.
آخرین آمارها از زبان خانم سخنگو
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران در گزارش روزانه خود گفت: «طی ۲۴ ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که از این تعداد هزار و ۱۱۴ مورد بستری شده اند.»
وی درباره آخرین آمار قربانیان گفت: « در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۶ نفر هم جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹ هزار و ۶۲۳ نفر رسیده است.»
وی تاکید کرد که استانهای خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی در وضعیت قرمز قرار دارند اما آمار فوتی استان های قرمز نسبت به آمار بستری پائین تر است.