مقایسه جنبش «جان ‌سیاهپوستان ارزش دارد» با «طالبان» برای فاراژ دردسرساز شد

نایجل فاراژ
نایجل فاراژ   -  Copyright  AP Photo
نگارش از نیما قدکپور

نایجل فاراژ، رهبر راستگرای افراطی حزب برکسیت در بریتانیا پس از انتشار توییتی که جنبش سیاهان و طالبان را مقایسه می کرد، ناگزیر به همکاری خود با رادیو ال بی سی خاتمه داد.

نایجل فاراژ، یکی از تاثیرگذارترین سیاستمداران بریتانیا در جریان کارزار برکسیت، به دلیل مقایسه جنبش «جان سیاهپوستان ارزش دارد» با گروه طالبان مجبور شد به همکاری خود با رادیو ال بی‌سی خاتمه بدهد.

پس از آغاز اعتراضات حامیان جنبش سیاهپوستان و معترضات علیه قتل جورج فلوید در بریتانیا، نماینده پیشین این کشور در پارلمان اروپا در صفحه توییتر خود نوشت: «شکل جدیدی از طالبان امروز در بریتانیا به دنیا آمد.» سیاستمدار راست گرای افراطی بریتانیایی در توییت خود تاکید کرد اگر هر چه سریعتر نتوانیم با این اعتراضات مقابله کنیم شهرهایمان دیگر ارزش زندگی نخواهند داشت.

نایجل فاراژ پس از انتشار این توییت با یک «توفان توییتری» مخالفان خود مواجه شد. انتقادات در سطح رسانه‌های بریتانیا هم از او بالا گرفت و رادیوی ال بی‌سی، که جهت گیری‌های راست و محافظه کار هم دارد، مجبور شد همکاری با او را قطع کند.

فاراژ سه شنبه گذشته جنبش ضدنژادپرستی و حامیان حقوق سیاهپوستان را «سازمانی چپگرای مارکسیستی خواند که آمده اند تا پلیس و سرمایه را از بین ببرند.»

نایجل فاراژ از سال ۲۰۱۷ یک برنامه رادیویی در ال بی‌سی داشت. مخاطبان فراوان این برنامه، مسئولان رادیو را قانع کرد تا برنامه وی ۵ روز در هفته از رادیو پخش شود. در این برنامه نایجل فاراژ درباره مسائل روز با اغلب، مردم گفتگو می کرد.

رادیو ال بی‌سی، پایان همکاری با نایجل فاراژ را روی صفحه توییترتایید کرد و نوشت بدلیل «اثرات ناگهانی و غیرقابل منتظره» این رادیو با نایجل فاراژ خداحافظی کرده است.

توییت نایجل فاراژ دقیقا پس از سرنگونی مجمسه ادوارد کالستون، تاجر برده در شهر بریستول منتشرشده بود. بسیاری از راست گرایان افراطی بریتانیا از سرنگونی این مجسمه، بخشی از نماد شهر بریستول، خشمگین و عصبانی هستند.

نایجل فاراژ، رهبر کنونی حزب ّ«برکسیت»، در جریان کارزار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا حزبی با نام «یوکیپ» تشکیل داد که توانست یکی از بازوهای پیروزی و موفقیت حامیان برکسیت شود.

مطالب مرتبط