NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

هشدار بانک جهانی: ۶۰ میلیون نفر بر اثر کرونا زیر خط فقر می‌روند

هشدار بانک جهانی: ۶۰ میلیون نفر بر اثر کرونا زیر خط فقر می‌روند
Copyright AP
Copyright AP
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«فقیرترین کشورهای جهان ممکن است امیدشان این باشد که بازارهای اعتباری تجاری به طور ناگهانی در همین سال ۲۰۲۰ بازگشایی شود، اما بیماری همه‌گیر کرونا و تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی بر اثر آن حتی در اقتصادهای پیشرفته نیز احتمالا اثرات طولانی مدت خواهد داشت.»

آگهی

بانک جهانی هشدار داد شمار افرادی که بر اثر پیامدهای اقتصادی منفی ناشی از بحران کرونا به زیر خط فقر سقوط می‌کنند ممکن است تا ۶۰ میلیون نفر افزایش یابد.

دیوید مالپس، رئیس بانک مرکزی روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت با اعلام این موضوع گفت تلاش‌های فعلی برای بهبودی كافی نیست و افزود: «ما رشد اقتصادی ۵ درصدی را برای اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۰ انتظار داریم و به این نتیجه رسیده‌ایم که حاصل تلاش‌های انجام شده در طول سه سال گذشته برای کاهش فقر در فقیرترین کشورها از بین رفته است.»

وی گفت: «اکنون در سراسر جهان میلیون‌ها امکان کسب معاش از بین رفته و سیستم‌های بهداشت و درمان تحت فشار قرار گرفته‌اند.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

بر اساس استاندارد بانک جهانی «فقر شدید» به معنی زندگی کردن با درآمدی کمتر از ۱.۹۰ دلار برای هر نفر در روز است. بانک جهانی قرار است برای کمک مبارزه با بحران کرونا در کشورهای فقیر طی یک دوره ۱۵ ماهه، ۱۶۰ میلیارد دلار کمک مالی و وام کم بهره به آنها بدهد. مالپس گفت که ۱۰۰ کشور که ۷۰ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند ، قبلاً بودجه اضطراری برای این کار دریافت کرده‌اند. او با این حال گفت: «با آن که بانک جهانی منابع قابل توجهی را برای این کمک‌ها تأمین می‌کند، اما این میزان برای این کار کافی نخواهد بود.»

بدبینی رئیس بانک جهانی به این محدود نشد و گفت حتی بعد از بازگشایی بازارها هم امید چندانی به رشد کشورهای فقیر نخواهد بود. مالپس تآکید کرد: «فقیرترین کشورهای جهان ممکن است امیدشان این باشد که بازارهای اعتباری تجاری به طور ناگهانی در همین سال ۲۰۲۰ بازگشایی شود، اما بیماری همه‌گیر کرونا و تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی بر اثر آن حتی در اقتصادهای پیشرفته نیز احتمالا اثرات طولانی مدت خواهد داشت.»

او راه نجات کشورهای فقیر را اجرای برنامه‌های اقتصادی که باعث جذب سرمایه‌گذاری مستقیم از خارج می‌شود خواند و گفت که این کشورها باید ضمن تشویق سرمایه‌گذاری خارجی توسط مشاغل داخلی نیز تقویت شوند. مالپس همچنین با تأکید بر اهمیت بازگشایی اقتصادهای پیشرفته همزمان با برچیده شدن گام به گام قرنطینه، گفت که این امر اجازه می‌دهد تا از سرگیری جریان‌های مالی به سمت کشورهای فقیر نیز در قالب اوراق تجاری، تجارت و گردشگری آغاز شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جزئیات تازه از رسوایی بانک جهانی؛ دستکاری شاخص‌ سهولت کسب و کار چه ضربه‌ای به اقتصاد جهانی زد؟

گزارش آکسفام: دست‌کم ۱۰ سال طول می‌کشد تا مردم از پیامدهای اقتصادی بحران کرونا رهایی یابند

وضعیت توزیع درآمد در ایران؛ «عادلانه‌تر از آمریکا و وخیم‌تر از اروپا»