رهبر ایران پیشتر و در دوران مذاکرات هستهای در روایتی تاریخی، از سیاستهای فرزند ارشد علیابن ابی طالب تقدیر و در همان زمان تئوری نرمش قهرمانانه را طرح کرد. بعد از آن بود که روند مذاکرات میان ایران و آمریکا سرعت بیشتری پیدا کرد و در نهایت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ انجامید.
علی خامنهای در حساب توییتری منتسب به او روایتی درباره دومین امام شیعیان مطرح کرد که در محافل سیاسی و رسانهای مورد توجه قرار گرفته است.
رهبر ایران روز جمعه ۱۹ اردیبهشت در حساب توییتری خود امام حسن، دومین امام شیعیان را به خاطر آنچه او «تن دادن به صلح» نامید، شجاعترین چهره تاریخ اسلام خواند.
آقای خامنهای پیشتر هم ارادت خود را به دومین امام شیعیان ابراز کرده بود. او همچنین در دوران جوانی و در سال ۱۳۴۸ کتاب «صلح امام حسن» به قلم شیخ راضی آلیاسین، از علمای حوزه علمیه نجف را به فارسی ترجمه کرده بود.
رهبر ایران در ادامه توییت خود درباره دومین امام شیعیان همچنین مینویسد: «ایشان حاضر شد خود را و نام خود را در میان دوستان نزدیکش، فداى مصلحت واقعى کند و تن به صلح دهد، براى اینکه دیدبانى اسلام و حفاظت از قرآن و هدایت نسلهاى آیندهى تاریخ را در موقع خود انجام دهد.»
رهبر ایران پیشتر و در دوران مذاکرات هستهای در روایتی تاریخی، از سیاستهای فرزند ارشد علیابن ابی طالب تقدیر کرده و در همان زمان تئوری نرمش قهرمانانه را طرح کرد. بعد از آن بود که روند مذاکرات میان ایران و آمریکا سرعت بیشتری پیدا کرد و در نهایت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ انجامید.
برخی از ناظران سیاسی تقدیر دوباره رهبر ایران از شخصیت مذهبی محبوب خود را نشانهای احتمالی از وقوع مذاکرات میان ایران و آمریکا قلمداد کردند.
آقای خامنهای البته این اظهار نظر خود را به مناسبت سالگرد تولد دومین امام شیعیان به اشتراک گذاشته است. صفحات او در شبکههای اجتماعی عموما به مناسبتهای مذهبی، بخشی از اظهارنظرهای او را در رابطه با آن شخصیت خاص به اشتراک میگذارند.
نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل
همزمان روز شنبه ۲۰ اردیبهشت محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم در نامهای خطاب به دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد ایران آماده است برای احیای برجام به گفتگو در هر سطحی ادامه دهد.
بخش اعظم نامه مفصل وزیر خارجه ایران خطاب به آنتونیو گوترش انتقاد از رفتارهای آمریکا طی سالیان اخیر در قبال توافق هستهای با ایران است. آقای ظریف در بخش پایانی نامه خود مینویسد: «من از سازمان ملل متحد مصرانه میخواهم که دولت ایالات متحده را در قبال رفتارهای یکجانبه و غیرمسئولانه که اعتبار شورای امنیت سازمان ملل متحد و تمامیت منشور سازمان ملل را شدیدا به چالش میکشد، پاسخگو سازد.»
همزمانی توییت رهبر ایران و اعلام آمادگی محمدجواد ظریف در خصوص انجام مذاکرات در هر سطحی، گمانهها در رابطه با ایجاد تغییر در مناسبات تیره و تار ایران و آمریکا شدت بخشیده است.
این در حالیست که پیشتر آقای خامنهای هر گونه مذاکره میان ایران و آمریکا را ممنوع اعلام کرده و به تلاشهای بینالمللی برای میانجیگری و ارسال پیام میان تهران و واشنگتن پاسخ منفی داده است.
از سوی دیگر در هفتههای اخیر اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص احتمال تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در پاییز امسال، تنشهای میان دو طرف را گستردهتر کرده است. طبق توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، تحریمهای تسلیحاتی ایران پاییز امسال و بعد از گذشت ۵ سال از زمان اجرای توافق هستهای به پایان میرسد.