گروهی از معترضان طیف سیاسی چپ و راست افراطی در آلمان در نظر دارند همزمان با راهپبمایی سنتی یک مه (روز جهانی کارگر) نسبت به محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با کرونا نیز تظاهرات کنند.
گروهی از معترضان طیف سیاسی چپ و راست افراطی در آلمان در نظر دارند همزمان با راهپبمایی سنتی یک مه (روز جهانی کارگر) نسبت به محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با کرونا نیز تظاهرات کنند.
پنج هزار نیروی پلیس در شهر برلین، پایتخت مستقر شدهاند تا اگر تجمعی بیش از ۲۰ نفر اتفاق افتاد با آن مقابله کنند.
برخی از شخصیتهای تندروی چپ در آلمان اعلام کردند راهپیمایی سنتی روز یک مه را با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و کاهش خطر ابتلا به عفونت کووید ۱۹ انجام میدهند اما مقامهای آلمانی امسال با گروه مخالف دیگری نیز طرف هستند که میخواهند محدودیتها بهخاطر شیوع ویروس کرونا برچیده شود.
آندریاس جیزل، سناتور برلین در امور داخلی گفت: «یک مه نباید به ایشگل دیگری تبدیل شود.» وی به پیست اسکی ایشگل اتریش اشاره دارد که اوایل سال جاری به یکی از کانونهای شیوع ویروس کرونا تبدیل شده بود.
وی هشدار داد: «من تظاهراتی که سلامت افراد را به خطر می اندازد نمیخواهم… پلیس باید با قاطعیت قوانین را اجرا کند.»
گرچه گفته شده است تظاهرات در شهرهای دیگر آلمان نیز برگزار میشود اما روز جمعه چشمها به برلین دوخته شده است.
گروههای چپ افراطی این شهر که تظاهرات آنها معمولا کانون جشنهای اول ماه مه است، امسال استراتژی خود را تغییر دادهاند تا از خطر شیوع کرونا جلوگیری کنند.
گرچه این افراد قول دادهاند که خیابانها را با اعتراضشان به نژاد پرستی، مردسالاری و سرمایهداری، پر از جمعیت میکنند اما این افراد در عین حال از تظاهرات کنندگان خواستهاند تا فاصله خود را از یکدیگر حفظ کنند و دهان و بینی خود را نیز بپوشانند و در حرکت باشند.
آنها در بیانیهای آنلاین گفتند: «ما اقدامهای حفاظتی را جدی میگیریم و مسئولیت پذیر عمل خواهیم کرد.»
از اواخر ماه مارس، مرکز شهر برلین هر هفته به محل تجمع گروهی با عنوان «مقاومت دموکراتیک» تبدیل شده است که نسبت به محدودیتهای کرونایی در زندگی عمومی خود اعتراض دارند.
بسیاری از افراد با گرایشهای افراطی چپ و راست نیز معتقدند که این محدودیتها غیر قانونی است و برای محدود کردن آزادیهای مدنی اعمال شده است.
آخرین تظاهرات این گروه به تاریخ ۲۵ آوریل بر میگردد که حدود ۱۰۰ نفر به دلیل نقض ممنوعیت اجتماعهای عمومی بازداشت شدند. در این اعتراض بیش از ۵۰۰ نفر شرکت کرده بودند. برخی از معترضان آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را متهم کردند که «ممنوعیت زندگی» را وضع کرده است.
با این حال نظر سنجیها در آلمان نشان میدهد که اغلب آلمانیها با این محدودیتها موافق هستند. طبق نظرسنجی موسسه کانتار، ۷۴ درصد شهروندان آلمان موافق محدودیتها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا هستند با این حال موسسه نظرسنجی یوگوو YouGov تخمین زده است که ۴۹ درصد آلمانیها نیز معتقدند که قرنطینه باید فورا برداشته شود.