رقابت جهانی برای تولید واکسن مؤثر در برابر ویروس کرونا با تصویب آغاز آزمایشهای بالینی نمونه ساخته شده در آلمان سرعت بیشتری گرفت.
رقابت جهانی برای تولید واکسن مؤثر در برابر ویروس کرونا با تصویب آغاز آزمایشهای بالینی نمونه ساخته شده در آلمان سرعت بیشتری گرفت.
موسسه تنظیم مقررات دارویی آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که برای واکسن پیشنهاد شده توسط شرکت آلمانی بایونتک(Biontech) و غول داروسازی آمریکا، فایزر(Pfizer)، مجوز آزمایش بر روی انسان صادر کرده است.
بر پایه این مجوز، در مرحله نخست آزمایش واکسن ۲۰۰ داوطلب در محدوده سنی ۱۸ تا ۵۵ سال واکسینه خواهند شد و پس از ارزیابی نتایج آن، در مرحله دوم گروههای سنی و افراد پرریسکتر در برابر ویروس کرونا به جمع داوطلبان این آزمایش اضافه خواهند شد. شرکت بایونتک اعلام کرد که مرحله نخست این آزمایش از اواخر آوریل آغاز خواهد شد و نتایج اولیه حاصل از آن در پایان ژوئن به دست خواهد آمد.
اگرچه در حال حاضر حدود ۱۵۰ پروژه کشف و تولید واکسن کرونا در سراسر جهان فعال است، دو نمونه اولیه اروپایی که در آلمان و بریتانیا ارائه شده از جمله ۵ مورد جهانی است که وارد مرحله آزمایش بر روی انسان شدهاند.
داوطلبان شرکت در آزمایش واکسن کشف شده توسط دانشگاه آکسفورد بریتانیا نیز روز پنجشنبه اولین تزریق خود را تجربه میکنند. در این مرحله ۵۱۰ داوطلب که بین ۱۸ تا ۵۵ سال دارند، مورد آزمایش قرار میگیرند. پروفسور سارا گیلبرت، مدیر تحقیقات پروژه واکسن دانشگاه آکسفورد شانس موفقیت این واکسن را حدود ۸۰ درصد تخمین زده است.
گذشته از نمونههای پیشنهادی شرکت بایونتک و آکسفورد، آزمایش سه واکسن دیگر نیز در چین و آمریکا بر روی انسان در جریان است.