در این گزارش تخمین زده شده است که کره شمالی بین ماههای ژانویه تا اوت سال گذشته میلادی ۳.۷ میلیون تن زغال سنگ صادر و از این طریق ۳۷۰ میلیون دلار درآمد داشته است.
سازمان ملل متحد در گزارشی که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که کره شمالی در سال گذشته به کمک صنعت کشتیرانی چین، تجارت زغال سنگ و فراوردههای نفتی را افزایش داده و تحریمهای سازمان ملل را نقض کرده است.
این گزارش سالانه که توسط کارشناسان تحریم سازمان ملل متحد تهیه شده و بصورت آنلاین قابل دسترسی بود ساعاتی بعد در روز جمعه و بدون هیچ توضیحی از دسترس خارج شد.
در این گزارش با انتشار تعدادی عکس و نقشه حمل و نقل دریایی تاکید شده است که کره شمالی تحریمهای سازمان ملل متحد در حوزه صادرات زغال سنگ و همچنین محدودیت در واردارت نفت تصفیه شده را نقض کرده است.
در این گزارش با استناد به دادههای دریافت شده از کشوری که نامش ذکر نشده، تخمین زده شده است که کره شمالی بین ماه های ژانویه و اوت سال گذشته میلادی ۳.۷ میلیون تن زغال سنگ صادر کرده و از این طریق ۳۷۰ میلیون دلار درآمد داشته است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
بر اساس این گزارش بیشتر صادرات زغال سنگ، از کشتی های کره شمالی به شناورهای چینی منتقل شده است که اغلب برای تحویل محمولهها از رودخانه یانگتسه عبور می کردند.
این گزارش همچنین می گوید: « ادامه نقض ممنوعیت صادرات کالاها از سوی جمهوری دموکراتیک خلق کره نه تنها آشکارا باعث بی اعتنایی به قطعنامههای سازمان ملل شده بلکه همچنین به افزایش درآمد پیونگ یانگ کمک کرده است که بطور تاریخی از این درآمد برای توسعه برنامه موشک های هستهای و بالستیک اش استفاده می کند.»
به نوشته این گزارش، در تازه ترین تحولات مربوط به نقض تحریمهای سازمان ملل توسط کره شمالی، این کشور در حال فرستادن زغال سنگ برای کشتیهای بزرگ باربری در اقیانوس است که راحت تر می توانند فرایندهای شناسایی محمولهها را دور بزنند. با این حال کره شمالی این ادعا را رد کرده است.
در گزارش سازمان ملل متحد همچنین آمده است که کره شمالی از حد تعیین شده واردات ۵۰۰ هزار بشکه نفت تصفیه شده در سال فراتر رفته است. در این گزارش با استناد به داده های بدست آمده از طریق ایالات متحده آمریکا تاکید شده است که کره شمالی بین ماه های ژانویه تا اکتبر ۲۰۱۹، بیش از ۳.۸۹ میلیون بشکه نفت تصفیه شده وارد کرده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، چین و روسیه که از متحدان کره شمالی به شمار می روند از سازمان ملل متحد خواستهاند «شواهد قاطع تری» برای ادعاهایش ارائه کند.
چین متحد اصلی سیاسی و اقتصادی کره شمالی است اما از تحریمهای سازمان ملل متحد علیه برنامه هستهای و موشکی پیونگ یانگ حمایت کرده است.
رهبران آمریکا و کره شمالی برای حل اختلافات فیمابین، سه بار در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ با یکدیگر دیدار کردند اما نهایتا این مذاکرات در پایان سال گذشته به بن بست کشیده شد.