NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کشف پرنده یخ‌زده در سیبری ۴۶ هزار سال بعد

کشف پرنده یخ‌زده در سیبری ۴۶ هزار سال بعد
Copyright Charles J Sharp/Wikipedia
Copyright Charles J Sharp/Wikipedia
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پژوهشگران در سیبری موفق شده‌اند جسد پرنده یخ‌زده‌ای را به طور تقریبا سالم بیابند که آزمایش‌ها نشان می‌دهد قدمت آن به ۴۶ هزار سال پیش می‌رسد.

آگهی

پژوهشگران در سیبری موفق شده‌اند جسد یخ‌زده‌ پرنده ای را به شکلی تقریبا سالم بیابند که آزمایش‌ها نشان می‌دهد قدمت آن به ۴۶ هزار سال پیش می‌رسد.

این پرنده که به عصر یخبندان تعلق دارد، توسط یک تیم فسیل‌یاب در نزدیکی دهکده بلایا گورا در شمال شرق سیبری یافت شده است. سرمای شدید هوا در این ناحیه باعث شده است بدن این پرنده پس از مرگ سالم باقی بماند.

مطابق مقاله‌ای که در همین زمینه در نشریه ارتباطات بیولوژیکی (Communications Biology) منتشر شده است، تحقیقات نشان می‌دهد این پرنده احتمالا جد گونه‌ای از چکاوک‌ها بوده است که اکنون در شرق روسیه و در جلگه مغولستان زیست می‌کنند**.**

نیکلاس دوسکس، از موزه تاریخ طبیعی سوئد، که به همراه همکارانش بر این نمونه کار کرده‌اند می‌گوید: «این واقعیت که گونه‌ای چنین ظریف و کوچک تقریبا دست‌نخورده حفظ شده است نشان می‌دهد روند فرسایش خاک و گل ولای حول آن بسیار کند بوده و به همین دلیل لاشه پرنده در حالتی تقریبا نزدیک به زمان مرگ آن حفظ شده است.»

بنابر اظهارات دانشمندان، یافته‌ها نشان می‌دهد تغییرات اقلیمی که در اواخر عصر موسوم به یخبندان اتفاق افتاد منجر به از بین رفتن گونه‌ای پرندگان و پدید آمدن گونه‌هایی جدید شده است.

با آنکه کشف فسیل‌های چندین میلیون ساله در سطح کره زمین امری معمول به شمار می‌رود، با این حال یافتن اجساد جانداران به گونه‌ای دست‌نخورده و حفظ شده امری نادر به شمار می‌رود.

پیشتر در سیبری لاشه دست‌خورده‌ای از حیوانات نظیر گرگ، ماموت و کرگدن پشمالو یافت شده بود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

قوی سفید سوگوار باعث تأخیر بیست‌وسه قطار در آلمان شد

کلاغ مهاجم مرد استرالیایی را روانه اتاق جراحی بیمارستان کرد

چه کار کنیم تا مصاحبه‌های رسانه‌ای بر علم ما متمرکز شوند و نه جنسیت ما؟